Ezek az agráresemények maradnak el Magyaroszágon a koronavírus miatt: itt a lista

Ezek az agráresemények maradnak el Magyaroszágon a koronavírus miatt: itt a lista

agrarszektor.hu
A koronavírus magyarországi megjelenésére és terjedésére való tekintettel március 11-én éjfélkor életbe lépett a veszélyhelyzeti különleges jogrend, amely - egyebek mellett - betiltotta a 100 főnél nagyobb beltéri, valamint az 500 főnél nagyobb kültéri rendezvényeket. Ez az intézkedés több fontos, a következő hetekre tervezett agráreseményre is hatással volt.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

2020. március 11-én Magyarország kormánya kihirdette a veszélyhelyzetet a koronavírus miatt. Az első intézkedések közé tartozott a 100 főnél nagyobb beltéri, valamint az 500 főnél nagyobb kültéri rendezvények betiltása, amely az agráriumot is érzékenyen érintette, több fontos konferencia és esemény lett elhalasztva, vagy épp lemondva. A legfrissebb kormányzati intézkedések folytán azonban ma éjféltől általánosan minden rendezvény be lett tiltva.

Ma délelőtt még úgy tűnt, a Güttler Kft. rendesen megtartja a 2020. március 17-re, Pázmándra, valamint a 2020. március 20-ra, Hódmezővásárhelyre meghirdetett két Tavaszi Demo Show-ját, ahol a látogatók működés közben tekinthetik meg a tavaszi munkák gépeit. Az Agrarszektor.hu kérdésére a Güttler Kft. marketing ügyintézője, Hartman Gábor elmondta, hogy a legfrissebb intézkedések kapcsán mindkét rendezvényüket le kellett mondaniuk.

Az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi) közleményben jelezte, hogy a március 18-ai, Ökológiai gazdálkodás ágazati konferenciáját elhalasztja, és egy későbbi időpontban rendezi meg. A szervezők arra számítanak, hogy a konferenciát várhatóan 2020. május 20-án fogják tudni megrendezni, és jelezték, a végleges dátumot az egészségügyi helyzettől függően április-május folyamán fogják visszaigazolni. Akik már regisztráltak, azoknak a regisztrációja a későbbi eseményre is érvényes marad. Azoknak, akik az új időpontban is részt kívánnak venni a konferencián, nincs semmi dolguk, akik viszont nem kívánnak megjelenni, azoknak az ÖMKi lehetőséget biztosít a már befizetett regisztrációs díj visszaigénylésére.

A Fruitveb Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács is elhalasztotta a március végére tervezett "Profiktól Profiknak" - Az alma növekedés- és termésszabályozása témájában meghirdetett gyümölcstermesztési szaktanácsadási napját. A Terméktanács közleményében jelezte, hogy a rendezvény új időpontjáról a helyzet alakulásának függvényében, a későbbiek folyamán adnak majd ki újabb tájékoztatást.

A Valkon 2007 Kft. szűkszavú közleményben jelezte, hogy az általuk Cegléden, 2020. április 22-24-re tervezett VI. Krone Show gépbemutató is elmarad. Egyelőre nincs hír arról, hogy az elmaradó rendezvényt nem tartják-e meg egy későbbi időpontban.

A XXVII. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok szervezői is arról tájékoztatták az érdeklődőket, hogy a május 7-8-9-re tervezett rendezvény is elmarad idén. A következő kiállítás csak 2021-ben lesz megrendezve. Erről adott hírt az AXIÁL Kft. is, amely kiállítóként lett volna jelen az eseményen.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?