Döntött az Agrárkamara: júniusban jön az ország legnagyobb szántóföldi rendezvénye

Döntött az Agrárkamara: júniusban jön az ország legnagyobb szántóföldi rendezvénye

agrarszektor.hu
Amennyiben az akkor érvényben lévő járványvédelmi előírások lehetővé teszik, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megrendezi a 2021. június 9-10-re tervezett NAK Szántóföldi Napok szabadtéri agrárszakmai kiállítást. Az ország legnagyobb területen, több mint 400 ezer négyzetméteren megrendezett szántóföldi rendezvényének a tervek szerint ezúttal is a Fejér megyei Mezőfalva melletti szántóföldek adnának otthont, az aktuálisan érvényes járványügyi előírások maximális betartásával.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A NAK Szántóföldi Napok immáron több éve az ország egyetlen olyan álló- és mozgógépes szabadtéri kiállítása, ahol a mezőgazdasági gépek legszélesebb kínálata tekinthető meg, szántóföldi környezetben. Az állógépes kiállításon - közel 10 ezer négyzetméteres területen - rendre a hazai mezőgazdaságigép-forgalmazás 80%-át képviselő cégek mutatják be gépeiket, eszközeiket. Rendszerint 15 ezer négyzetméteres demópályán próbálhatók ki a gépek, illetve gépkapcsolatok. Emellett a rendezvény középpontjába az évszaknak megfelelő fajtabemutatók, mikroparcellás és demóparcellás növénytermesztési bemutatók kerülnek.

A tervek szerint a rendezvény mindkét napján bemutatkoznak majd a legújabb nemesítési és kutatási eredmények a gyakorlatban, nagy és biztonságos termést ígérő fajták, hibridek; továbbá munkaeszközöket, gépeket, gépkapcsolatokat hétköznapi, szántóföldi körülmények között, akcióban lehet megtekinteni. A gazdálkodók időt, energiát és pénzt megtakarítva, egy szabadtéri helyszínen tekinthetik meg a széles kínálatot és az elmúlt két év fejlesztéseit. A kétnapos rendezvény - melyre ingyenes a belépés - évről évre széles körű tájékozódási pontot kínál a gazdálkodóknak, és a gépbemutatók mellett a közel 100 ezer négyzetméteres növény fajtabemutatókon és mikroparcellákon termesztéstechnológiai újdonságokkal is készülnek a szervezők. Az eseményen a gazdálkodók közvetlenül szerezhetnek olyan releváns és naprakész információkat, amelyek segítik őket a fejlődést, hatékonyjavulást biztosító döntések meghozatalában.

A rendezvényt maximális biztonsági intézkedések mellett tartják meg a szervezők, és csak abban az esetben, ha arra az akkori járványvédelmi előírások lehetőséget biztosítanak. A rendezvénnyel kapcsolatban a kiállítók a szantofoldinapok@nak.hu e-mail címen, valamint a +36 70 528 5682-es telefonszámon tudnak érdeklődni. További információk az alábbi oldalon lesznek elérhetőek.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?