Több száz millió forintból fejlesztett a Hortobágyi Nemzeti Park

Több száz millió forintból fejlesztett a Hortobágyi Nemzeti Park

agrarszektor.hu
Több mint 300 millió forintból fejlesztette természetvédelmi őrszolgálatát a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság. A most zárult KEHOP projekt keretében új autókat szereztek be, bővítették a monitorozó eszközparkot és felújították az őrszolgálati irodahálózatot is.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A természetvédelmi őrszolgálat fejlesztését célzó projekt keretében új tájegységközpont épült Berettyóújfaluban, Szolnokon pedig felújították a már meglévő régi tájegységközpontot, amely nagymértékben segíti a természetvédelmi őrzés feladatainak ellátását. A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság emellett 8 darab pick up és 6 darab könnyű tehergépjárművet vásárolt. Ezáltal a nehéz terepviszonyok ellenére is rendszeresebb és jobban szervezhető lett a terepi jelenlét, amely hatékonyabbá, biztonságosabbá és tervezhetőbbé teszi a természetvédelmi őrzést.

Forrás: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

A projekt keretében ezen kívül fejlesztették a monitorozó és őrszolgálati eszközparkot is: például optikai eszközöket, kutatóhajókat, drónokat vásárolt a nemzeti park. A korszerű eszközökkel a természetvédelmi őrök sokkal hatékonyabban tudják elvégezni a terület-ellenőrzéseket és felméréseket. A megszerzett új információk birtokában a szakemberek a természetvédelmi munka mellett tanácsadással segítik a helyben élők, gazdálkodók tevékenységét is. A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság összesen 311 millió forintot fordított ezekre a fejlesztésekre az elmúlt években.

A hortobágyihoz hasonlóan, Magyarország többi nemzeti park igazgatóságánál is segítik fejlesztések a természetvédelmi őrszolgálat munkáját. Országos szinten összesen 1,6 milliárd forintot fordítottak erre a célra a KEHOP keretében. A programnak köszönhetően új területi irodák épültek fel, vagy már meglévők újulnak meg, emellett gépjárművek és speciális technikai eszközök segítik az őrszolgálat munkáját. Magyarországon jelenleg 253 természetvédelmi őr dolgozik, az ő szerepük kiemelt jelentőségű a nemzeti identitásunk alapját képező természeti örökségünk, a magyarországi tájak megóvásában.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?