Koronavírus-járvány: veszélybe került Magyarország egyik legnagyobb agráreseménye

Koronavírus-járvány: veszélybe került Magyarország egyik legnagyobb agráreseménye

agrarszektor.hu
A jelenlegi járványügyi helyzetben nehéz jóslatokba bocsátkozni, de a házigazda és a szervezők bíznak abban, hogy szeptemberben megtarthatják a 33. Bábolnai Gazdanapokat. A "gazda találkozó" szervezése nagy erőkkel zajlik, hogy 2020. szeptember 10-12. között ismét megtarthassák az eseményt.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A három évtizedes múltra visszatekintő rendezvény gazdája, a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok, szervezője pedig a Magyar Mezőgazdaság Kft. - írja közleményében a Magyar Mezőgazdaság Kft. Reményeik szerint a koronavírus okozta jelentős gondok enyhülni kezdenek majd, és bíznak abban, hogy szeptember 10-12. között meg tudják majd tartani a 33. Bábolnai Gazdanapokat. Természetesen a Bábolnai Gazdanapok rendezőjének és szervezőjének is az emberek biztonsága és egészsége a legfontosabb, amelynek érdekében mindent meg is tesznek majd.

A 33. Bábolnai Gazdanapok szakmai programjai között ebben az évben először lesz kukorica fajtabemutató, amelyre nyolc nemesítő cég jelezte részvételi szándékát. A cégek 3-4 legújabb és legígéretesebb hibridjükkel mutatkoznak be a kísérleti parcellákon. Megtörtént az első lépés, április végével elvetették a kukoricahibrideket a 33 fajtabemutató parcellán.

Forrás: Magyar Mezőgazdaság Kft. 

Hazánkban először 1977-ben a bábolnai kiállításon rendeztek mozgógép bemutatót. Azóta is a rendezvény kiemelkedő szakmai eseménye, amire ebben az évben eddig 7 cég jelezte a részvételét, de ez a szám folyamatosan bővülhet. Idén is lesz "Talajszelvény", ahol a talajművelő eszközök munkáját "szemmagasságból" láthatják az érdeklődők, így mód és lehetőség van több talajművelő eszköz összehasonlítására.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?