Koronavírus: Nagy István agrárminiszter levelet írt a budapesti nagyköveteknek

Koronavírus: Nagy István agrárminiszter levelet írt a budapesti nagyköveteknek

agrarszektor.hu
Hazánk 25 millió embert képes ellátni megfelelő mennyiségű és minőségű élelemmel - hangsúlyozta Nagy István agrárminiszter a budapesti nagyköveteknek írt levelében. A tárcavezető kiemelte: Magyarország készen áll a még szorosabb együttműködésre a járvány ellátási hatásaiban érintett államokkal, majd hozzátette, a járvány megmutatta, hogy a néha igaztalanul támadott mezőgazdaságnak milyen fontos szerepe van.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A miniszter fontosnak tartja, hogy itthon és világszerte is még jobban ismerjék el a mezőgazdaságban dolgozó emberek teljesítményét, amely hozzájárult az élelmiszerlánc létfontosságú stabilitásához is - írja közleményében az Agrárminisztérium. Nagy István felhívta a figyelmet, hogy a vészhelyzet hónapjai során a magyar termelők és az élelmiszeripar dolgozói a járvány legnehezebb pillanataiban is megfelelő mennyiségű és minőségű élelmiszerrel látták el a teljes lakosságot. 

Az ágazat szereplőinek teljesítményét azzal tudjuk meghálálni, ha a koronavírus-járvány lecsengő szakaszában és azon túl is a magyar termelő termékét, a helyi portékát választjuk, ezzel nem csak a termelőinket segítjük, hanem megerősítjük a magyar gazdaság visszaerősödésé is - hangsúlyozta az agrárminiszter. Az agrárminiszter levelében hangsúlyozta, az együttműködés a mostani időszakban kiemelten fontos mind a szomszédos országokkal, mind a magyar élelmiszereket vásárló távolabbi partnerekkel. A magyar agrárium felívelő szakaszában következett be a koronavírus-járvány. Az agrárexport 2019-ben ugyanis 8.2%-kal emelkedett, az árukivitel pedig elérte a 9.4 milliárd eurós rekordot, amely 3.1 milliárd euró külkereskedelmi többletet eredményezett - emelte ki a tárcavezető.

Címlapkép forrása: MTI/Varga György

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 13. 13:29