Lezárult a tranzakció: a Portfolion közvetett irányítást szerzett a Nagisz Csoportban

Lezárult a tranzakció: a Portfolion közvetett irányítást szerzett a Nagisz Csoportban

agrarszektor.hu
A PortfoLion 97,91 százalékos részesedést szerzett a NAGISZ Csoportban, miután a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyta az üzletet. A cégcsoport eredményes működtetését a jövőben is a jelenlegi operatív menedzsment látja el.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az OTP Csoporthoz tartozó PortfoLion Zöld Alap 2020. október 20-án sikeresen zárta a tranzakciót, amelynek révén 97,91 százalékos közvetett irányítást szerzett a NAGISZ Csoport fölött - írják közös közleményükben. A NAGISZ Csoport meghatározó tulajdonosának, a Csillag Csemege Kft.-nek a magánszemély tulajdonosai 100%-ban eladták üzletrészeiket, ezzel egyidejűleg pedig a NAGISZ Zrt. kisrészvényeseinek döntő többsége is értékesítette a részvényeit. A tranzakció során a kisrészvényesek a többségi irányítással bíró tulajdonosokkal azonos feltételekkel értékesíthették részvényeiket. Az ügyletet előzetesen a Gazdasági Versenyhivatal is vizsgálta és - az OTP Bank önkéntes kötelezettségvállalására is figyelemmel - jóváhagyta.

Fontos kiemelni, hogy a NAGISZ Csoport eredményes működtetésének feladata a jövőben is a jelenlegi menedzsmentre hárul majd. Ennek során a PortfoLion Zöld Alap irányítása alá tartozó társaságok tevékenységével összehangoltan, a társaságok gazdasági érdekeit és a fellelhető szinergiákat is figyelembe véve önállóan tervezhetik meg és hajthatják majd végre a Zöld Alap által jóváhagyott üzleti stratégiájukat.

Minden vállalat növekedése során eljön az a pont, amikor külön kell választani a tulajdonosi és a menedzsment funkciókat. A NAGISZ Csoportnál közel egy évtizede kezdődött meg az erre való tudatos felkészülés, amely során modernizáltuk a vezetési struktúrát és a kulcspozíciókban dolgozó munkatársak körébe fiatal, jólképzett kollégákat vontunk be. A fenti munkát siker koronázta, hiszen az új tulajdonos az általunk megfiatalított menedzsment csapatot változatlanul hagyva folytatja a munkát. A cégvezetés és a NAGISZ üzletpolitikája tehát a tranzakciót követően sem változik, ez pedig segít a folytonosság fenntartásában, illetve abban, hogy a cégcsoport tovább erősíthesse kölcsönös bizalmon és korrektségen alapuló piaci kapcsolatait

 - mondta Kovács Lajos, a NAGISZ Zrt. igazgatóságának leköszönő elnöke.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?