2021-től új időszámítás jön a magyar agráriumban: ez sokakat érinteni fog

2021-től új időszámítás jön a magyar agráriumban: ez sokakat érinteni fog

MTI
Novemberben az Országgyűlés ellenszavazat nélkül elfogadta azt a jogszabályt, amely teljesen új alapokra fogja helyezni a magyar agrárgazdaság adózási és szerkezeti alapjait - mondta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke a kormány Facebook oldalán szerdán reggel közzétett videóban.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Győrffy Balázs ismertette, hogy a NAK által kezdeményezett és a társtárcákkal együtt az Országgyűlés elé terjesztett jogszabály három új működési formát kínál a gazdálkodók számára: a megváltoztatott őstermelői rendszert, az őstermelők családi gazdaságát, illetve a családi mezőgazdasági társaságok rendszerét. A kedvezmények az adózási oldalon és az adminisztráció könnyítésében egyaránt tetten érhetők, és abban bíznak, hogy ezek a változások magasabb hozzáadott érték előállítására ösztönzik majd a termelőket, és nyilvánvalóan így a versenyképességük, a jövedelemtermelő képességük is javul majd - tette hozzá. A NAK elnöke kiemelte, hogy szerették volna a részletszabályokat személyesen, fórumokon elmondani az érintetteknek, de mivel erre most nincs lehetőség, így az online térben digitális fórumokkal próbálják pótolni, és a www.nak.hu/csg oldalon elérhetőek a részletszabályok. 

A videóban megszólalt egy családi gazdálkodó, Baki Róbert is, aki szerint a társadalomnak már régóta szüksége volt egy új adózási politikára, mert még a régi, rendszerváltás-korabeli adózási rendszerrel küszködtek. Az új adózási rendszer lehetővé teszi, hogy a gazdák azzal foglalkozzanak, ami a feladatuk: állatokat neveljenek, növényt termeljenek és minőségi élelmiszert biztosítsanak az ország minden lakosának - mondta.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?