Megjelent a rendelet: teljesen átalakul az Agrárminisztérium

agrarszektor.hu
A Kossuth Lajos téri Igazságügyi Palota és az Agrárminisztérium épületének rekonstrukciójával kapcsolatos intézkedésekről jelent meg részletező kormányrendelet.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Steindl Imre programban korábban meghatározottakkal összhangban tegnap megjelent egy kormányrendeletm amely több részletet is tartalmaz az Agrárminisztérium épülete és az Igazságügyi Palotával kapcsolatos beruházásokat illetően, írta meg a Világgazdaság. Így például azt, hogy az Agrárminisztérium épülete alatt megépítendő mélygarázst - a parkolószám tekintetében - az Igazságügyi Palota használói 23%-os arányban, az Agrárminisztérium épületének használói 77%-os arányban használhatnak. Az Agrárminisztérium épületében az Agrárminisztérium az Igazságügyi Palota használói számára nyitott étkezde jön létre.

Az Agrárminisztérium épületének középső udvara lefedésével létrejövő tér a minisztérium működésének zavarása nélkül működő, de publikus, minden érdeklődő számára nyitott, a Kossuth Lajos tér és a Kozma Ferenc utca közötti akadálytalan gyalogos átközlekedést biztosító, az épület funkciójához kapcsolódó tartalmú installáció bemutatására alkalmas közösségi térként fog funkcionálni. Az Agrárminisztérium Alkotmány utcával szomszédos épületszárnyának földszintjén a Nemzeti Összetartozás Emlékhelye tematikájához kötődő, a minisztérium épületének részét képező, de attól függetlenül üzemeltetett, az Országgyűlés Hivatala által megvalósított nyilvános kiállítóteret terveznek.

Az Agrárminisztérium épületében egy, a hungarikumok bemutatására és árusítására szolgáló mintapince és üzlethelyiség, valamint egy nyilvános étterem fog létrejönni a rendelet szerint. Tekintettel arra, hogy az Igazságügyi Palota méreténél fogva nem alkalmas a rekonstrukciót követően beköltöző Kúria teljes szervezetének elhelyezésére, a Kúria egyes szervezeti egységei valamely, az Igazságügyi Palota közelében lévő, állami tulajdonban álló épületben kerüljenek elhelyezésre, olvasható a rendeletben.

Az Agrárminisztérium épület rekonstrukcióját követően az épületbe az Agrárminisztérium szervezete és annak háttérintézményei költözhetnek vissza. Az Agrárminisztérium épület beruházás megvalósítása érdekében a Kozma Ferenc utcában közlekedő trolibusz-viszonylatok ideiglenesen, a beruházás lezárásáig áthelyezésre kerülnek.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?