Átalakulóban a magyar vidék: erre hívja fel a figyelmet az agrárminiszter

Átalakulóban a magyar vidék: erre hívja fel a figyelmet az agrárminiszter

agrarszektor.hu
Társadalmi párbeszédet kezdeményez Nagy István agrárminiszter a vidéki értékek és hagyományok megőrzése érdekében - jelentette be közösségi oldalán a tárcavezető. A miniszter arra hívta fel a figyelmet, hogy a természethez való közelség, a kis közösségek és a mindennapokat átszövő hagyományok min-mind a vidéki élet csodálatos sajátosságai. Nagy Istvánt megdöbbentette, hogy a nyaralók panaszai miatt megszüntették Balatonberényben a reggeli harangozást, mert többeket zavart a korai ébresztés.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Emellett pedig a település vezetésének a kakaskukorékolással kapcsolatban is van egy ügye. Mivel a jelenség nem egyedi a tárcavezető társadalmi párbeszédet majd pedig törvényjavaslat alkotását kezdeményezi a vidéki élet hagyományainak védelme érdekében - olvasható az Agrárminisztérium közleményében. A vidéki életforma szerves részei a jelen lévő hangok és illatok. Nagy István szerint ezek nem lehetnek zavaróak egy oda érkezőnek vagy újonnan beköltözőnek. A földművelésnek és az állattenyésztésnek megvannak a több évszázados sajátosságai. A vidéki élet hagyományai pedig fontos örökségeink - hangsúlyozta a tárcavezető.

EZ IS ÉRDEKELHET

Nagy István arra emlékeztetett, hogy korábban Franciaországban a vidékre költöző városlakók fejtették ki elégedetlenségüket az olyan zajokkal kapcsolatban, mint a kukorékolás, a birkabégetés, vagy a tehenek kolompolása. A zavaró tényezők listájára a takarmány és trágyaszag is felkerült. A tárcavezető hozzátette, ennek az abszurditásnak, sikerült megálljt parancsolni. A francia nemzetgyűlés ugyanis már elfogadott egy törvényt azokról a hangokról és szagokról, amelyek a vidéki élet szerves részei.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?