Százmilliós beruházás Borsodban: új vásárcsarnokot kapott a mezőváros

Százmilliós beruházás Borsodban: új vásárcsarnokot kapott a mezőváros

MTI
Átadták a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Mezőcsát 115 millió forintból megépített új vásárcsarnokát.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az ünnepségen Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy az utóbbi években páratlan fejlődés ment végbe a kisvárosban, hiszen az új művelődési ház, tanuszoda és ravatalozó mellett számos középület, önkormányzati intézmények, óvodák és iskolák újultak meg.
Ez mind azt jelzi, hogy egy mezőváros igénye és a kormány támogatási politikája találkozott egymással, így sikerült például az európai uniós forrásokból, a támogatási programokból fejleszteni a települést - fogalmazott a politikus. Hozzátette, hogy a lakosság a fejlődést egyedi kormányzati és más források, így például a Belügyminisztérium pályázatai révén is érezheti Mezőcsáton.

Közeleg az agrárium kihagyhatatlan csúcsesemény - Agrárszektor Konferencia december 9-10-én

Már csak néhány nap, és kezdődik az év nagy agráreseménye, a siófoki Agrárszektor Konferencia. A kétnapos esemény az agrárgazdaság legaktuálisabb és legforróbb témáit vonultatja fel csaknem húsz kerekasztal-beszélgetésben és száz előadóval december 9-10-én. A rendezvényen az államigazgatási, a vállalati, a pénzügyi és a szakmai-érdekképviseleti szféra csúcsvezetőitől hangzanak el azok az információk, amelyeket a piaci szereplők felhasználhatnak jövő évi és hosszabb távú eredményes gazdálkodási döntéseikhez. Emellett a konferencia lehetőséget nyújt a kapcsolatépítésre és a networkingre is. Ne hagyja ki a siófoki Agrárszektor Konferenciát december 9-10-én!

A fejlesztésről szólva Tállai András reményét fejezte ki, hogy az új vásárcsarnok a mindennapi élet részévé fog válni és sokan fogják itt megvásárolni a többek közt Dél-Borsodban, illetve a kistérség településein helyben, helyi vállalkozók által megtermelt terményeket. Ahogy az államtitkár fogalmazott, arra biztatja a helyieket és a környékbelieket, hogy lépjenek még tovább, a vásárcsarnok megtöltése, valamint más egyéb tekintetben is, valamint gondolkodjanak közösen és építsék, szépítsék a térséget.

Siposné Horváth Anita, Mezőcsát polgármestere a beruházásról szólva elmondta: a csarnok fejlesztése még 2015-ben kezdődött el, de a munkálatok befejezése, illetve az engedélyeztetési eljárás egészen 2021-ig húzódott el. A modern árusítóhelyekkel rendelkező épületet bruttó 95 millió forint pályázati forrásból és 20 millió forint önkormányzati önerő felhasználásával építették meg.

(A cikkben szereplő képek az MTI/Vajda János tulajdonát képzik.)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?