Szószok, amik örökre eltűnhetnek a boltokból: búcsúzhat sok magyar a kedvenceitől?

Szószok, amik örökre eltűnhetnek a boltokból: búcsúzhat sok magyar a kedvenceitől?

agrarszektor.hu
Rossz hírt kaptak a csípős szószok szerelmesei akár: hónapokig csili- és csiliszószhiány alakulhat ki a boltok polcain. Az egyik legnépszerűbb, távol-keleti stílusú csípős szósz gyártója már fel is függesztette a termelést a gyárában.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Alapanyaghiányra hivatkozva felfüggesztette a termelést a gyárában a sokak által kedvelt Sriracha csípős szósz gyártója, a Huy Fong Foods. A cég a hét közepén közleményben jelezte, hogy a kimerülőben vannak a csilikészletei, ami hatással van a Hot Chili Sauce, a Chili Garlig és a Sambal Oelek szószaik gyártására - írta meg a 444.hu a Bloomberg értesülései alapján.

A Huy Fong Foods egy áprilisi keltezésű, ám most nyilvánosságra került beső levele szerint az alapanyaghiányról az időjárás tehet, amely hatással van a termény minőségére. Ahogy a cég fogalmazott, az időjárásra nincs befolyásuk, alapanyag nélkül viszont képtelenek előállítani a termékeiket.

A cég közleményében kitért arra is, hogy továbbra is igyekeznek megoldani ezt a problémát, amelyet számos tényező, köztük a chili tavaszi betakarítása során kialakult váratlan terméskiesése okozott. A Huy Fong Foods bízik benne, hogy az őszi szezonban már eredményes lesz a betakarítás, és ismét fogyasztóik és ügyfeleik rendelkezésére állhatnak majd a termékeik. Addig viszont a Sriracha kedvelőinek nem árt elgondolkodni azon, hogy itt van-e az ideje a stratégiai csípősszósz-készletek kialakításának.

(Címlapkép forrása: Reuters)

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?