Itt a figyelmeztetés: sokat bukhat az a gazda, aki ezt nem intézi el néhány napon belül

Itt a figyelmeztetés: sokat bukhat az a gazda, aki ezt nem intézi el néhány napon belül

agrarszektor.hu
A Magyar Államkincstár (Kincstár) felhívja a kárenyhítési kockázatközösségben tag mezőgazdasági termelők figyelmét arra, hogy 2022. szeptember 15. napjáig beérkezőleg van lehetőség a 2022. évi kárenyhítési hozzájárulás megfizetésének jogszerű teljesítésére. A 2022. szeptember 16-án, pénteken beérkező átutalások már határidőn túli teljesítésnek minősülnek!

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A kárenyhítési hozzájárulás határidőre történő beérkezése az egyik alapfeltétele a kárenyhítő juttatás igénybevételére vonatkozó jogosultság megszerzésének. A fizetési kötelezettség részleteiről a Kincstár július 31-éig határozatban tájékoztatta az érintetteket. Fontos részletszabály, hogy határidőben történő befizetésnek kizárólag az alábbi, 10032000-01220191-51900001 számú Mezőgazdasági támogatások szakmai költségvetési fejezeti alszámlájára, tárgyév szeptember 15-ig jóváírt összeg tekinthető, illetve a befizetésre csak átutalással van lehetőség - írja a NAK.

EZ IS ÉRDEKELHET

A befizető felelőssége, hogy az átutalásról a határidőt megelőzően, az átutalás időszükségletét is figyelembe véve a helyes számlaszám megjelölésével intézkedjen, valamint ellenőrizze az utalás pénzintézet általi tényleges teljesítését. Nem szabad megfeledkezni a közlemény rovat helyes kitöltéséről sem, hiszen a beérkező összeg beazonosítása, csak ez alapján lehetséges. Fontos tehát a kárenyhítési kockázatközösségben tag ügyfél-azonosító számának, továbbá az adóazonosító jelének, illetve adószámának megadása!

A kárenyhítési hozzájárulás megfizetése kötelező. A határidőre meg nem fizetett összeg, adók módjára, behajtandó köztartozásnak minősül. Felhívják a termelők figyelmét arra, hogy amennyiben a hozzájárulás összegét a Kincstár a fenti határidőt követően vonja le egy, a gazdálkodó későbbi kifizetéséből, úgy az nem határidőben történő teljesítésnek minősül, így a termelő már nem lesz jogosult kárenyhítő juttatás igénybevételére. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?