Évente akár 1000 eurót is kaphatnak ezek a magyar termelők: mutatjuk, hogyan

Évente akár 1000 eurót is kaphatnak ezek a magyar termelők: mutatjuk, hogyan

agrarszektor.hu
Megjelent a “Mezőgazdasági termelők EU-s és nemzeti minőségrendszerekhez történő csatlakozásának támogatása” című (VP3-3.1.1-22 kódszámú) felhívás. A mezőgazdasági termelők 2023. március 1. és 2023. augusztus 31. között ismét pályázhatnak az európai uniós és a nemzeti minőségrendszerekhez történő csatlakozás kapcsán vissza nem térítendő támogatásra.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Március 1-től pályázható a minőségrendszerekhez történő csatlakozást ösztönző felhívás, amelyre 2023. augusztus 31-ig pályázhatnak a mezőgazdasági termelők. Ilyen notifikált, nemzeti minőségrendszer a Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegy, így a KMÉ-hez csatlakozók is igényelhetik az említett forrásokat - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács. Az Agrárminisztérium a felhívás keretében azon mezőgazdasági termelőket vagy az általuk alkotott csoportokat támogatja, akik termékeiket a különböző minőségrendszerek előírásainak megfelelően állítják elő, és

  • legfeljebb 5 éve vesznek részt az adott rendszerben
  • vagy most kívánnak csatlakozni valamely minőségrendszerhez.

A támogatás igénybevételének feltétele, hogy az igénylő jogosult legyen a minőségrendszer szerinti termék előállítására, és az általa előállított termék valóban megfeleljen a minőségrendszer követelményeinek. Magyarországon a Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegy az egyetlen elismert és notifikált nemzeti minőségrendszer az élelmiszerek viszonylatában. Weboldalunkon megtekinthetők azok a nyitott termékkategóriák, amelyekre KMÉ-védjegy igényelhető, illetve amelyekkel a most meghirdetett támogatási lehetőség is elérhetővé válik.

A támogatásról:

A vissza nem térintendő támogatás célja, hogy a nemzeti minőségrendszernek megfelelő, azaz magasabb minőségű termékek előállításából fakadó többletkiadást kompenzálja. A támogatás évente, termelőnként 1000 eurónak megfelelő összeg forintban, amely legfeljebb 5 éven keresztül folyósítható. A támogatásból fedezhetők a minőségrendszerbe való belépés (azaz a KMÉ audit) és az abban való részvételhez kapcsolódó éves hozzájárulás (azaz a KMÉ védjegyhasználati díj) költségei, szükség esetén beleértve a minőségrendszer előírásainak való megfelelés igazolásához szükséges ellenőrzésekre fordított kiadásokat is.

További információ a támogatás igénylésével kapcsolatban:

A mezőgazdasági termelők számára meghirdetett felhívás részletei a pályázati oldalon olvashatók. Amennyiben a pályázattal kapcsolatban további információkra van szüksége, kérjük, keresse a Széchenyi 2020 ügyfélszolgálatát a +36 1 896-0000 telefonszámon!

További információ a Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegy megpályázásáról:

Ha a KMÉ-re való pályázással kapcsolatban érdeklődik, forduljon bizalommal a Védjegyirodához a +36 30 306 4238 vagy a vedjegy@elbc.hu elérhetőségeken!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?