Létrejön a világ egyik legnagyobb mezőgazdasági vállalata

Létrejön a világ egyik legnagyobb mezőgazdasági vállalata

agrarszektor.hu
A Viterra globális gabonakereskedő tárgyalásokat folytatott az amerikai rivális Bunge Ltd-vel való egyesülésről, most pedig dűlőre is jutottak a felek. A két vállalat egy 18 milliárd dolláros, adósságot is tartalmazó üzlet keretében egyesül.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Ahogyan korábban az Agrárszektor is megírta, a Viterra globális gabonakereskedő tárgyalásokat folytat az amerikai rivális Bunge Ltd-vel való egyesülésről. A világméretű fúzió átformálhatja a globális gabonakereskedők felső kategóriáját és minden bizonnyal magát a kereskedelmet is. A Bunge részvényei 1,9%-kal 92,03 dollárra estek a tőzsdei kereskedésben. A Viterra részvényesei körülbelül 65,6 millió darab Bunge részvényt kapnak, amelyek értéke körülbelül 6,2 milliárd dollár, valamint körülbelül 2,0 milliárd dollár készpénzt. A Bunge átvállalja a Viterra 9,8 milliárd dolláros adósságát is.

EZ IS ÉRDEKELHET

A Cargonave szállítmányozási ügynökség adatai szerint tavaly a Bunge volt tavaly a brazil kukorica és szója legnagyobb exportőre. Ezen kívül már most is a világ legnagyobb olajosmag-feldolgozója. A Viterra pedig a harmadik legnagyobb kukoricaexportőr és a hetedik szójababszállító volt - írja a Reuters. Ukrajnában - amely a világ első számú napraforgó termelője és legnagyobb napraforgóolaj-beszállítója - a Bunge-Viterra egyesült vállalat három olajosmag-feldolgozó üzemmel rendelkezne az ország déli és keleti részén, Harkivban, Dnyiproban és Mykolaivban.

A Viterra felvásárlásával a Bunge árbevétele, amely 2022-ben 67,2 milliárd dollár volt, jobban megközelítené az ADM árbevételét, amely tavaly közel 102 milliárd dolláros forgalmat regisztrált. 2017 elején az akkor még Glencore Agriculture néven ismert Viterra megkísérelte a Bunge felvásárlását, amelyet akkor 11 milliárd dollárra értékeltek - ezt akkor visszautasították. A fúzió várhatóan 2024 közepén zárul le

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?