Nagy változások élesedtek az elektronikus gazdálkodási naplóban

Nagy változások élesedtek az elektronikus gazdálkodási naplóban

agrarszektor.hu
Az elmúlt hetekben számos javaslat érkezett a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalhoz (Nébih) az eGN rendszer kapcsán. A felhasználói észrevételek kezelésén a szakemberek folyamatosan dolgoztak. Most pedig élesítették az eGN új verzióját, amely számos problémát orvosol.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az elmúlt hetekben számos javaslat érkezett a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalhoz (Nébih) az eGN rendszer kapcsán. A felhasználói észrevételek kezelésén a szakemberek folyamatosan dolgoztak. A tegnapi napon élesítették az eGN új verzióját, amely számos problémát orvosol. Az alábbi javítások, módosítások történtek meg az eGN-ben: 

  1. A fejlesztők elhárították a termőhely és a forrás termőhely duplikálódásának problémáját. Termőhely duplikálódás az éven belül másolásnál, az ellenőrzés és az ideiglenes mentés gombokra kattintva történhetett. A forrás termőhely duplikálódása pedig a hasznosítás és a művelet másolásával, a beadás gombra kattintva fordult elő.
  2. Megszüntették, hogy a kurzor véletlenszerűen átugorjon egy másik állatfajra a tenyészeteknél, a módosítás gomb megnyomásával. 
  3. Az állatállomány-változás lapon beállították, hogy a hónapok megfelelő sorrendben jelenjenek meg. 
  4. Az éven belüli másoláskor, a növényvédelmi megfigyeléshez kapcsolódó műveletek másolási hibája elhárult. 
  5. Az éven belüli másoláskor, a hasznosítással másolt műveletek másolásának hibája ugyancsak megszűnt. 
  6. A terület összesítőn, valamint a jogosultságok és kötelezettségek lapon a helyes adatok már anélkül is megjelennek, hogy a felhasználó az utolsó termőhelyre lapozna.
  7. A művelet adatok immár a „Művelet adatok beillesztése vágólapról” párbeszédpanelen is láthatóak. 
  8. Az ellenőrzés gomb, majd az ideiglenes mentés gomb megnyomásakor a termőhely adatok nem tűnnek el a felületen a naplóból, és ezt követően az EK betöltés is működhet.
  9. A termőhelyen rögzített jogcímek felületről történő eltűnése megoldódott. Ez abban az esetben volt jellemző hiba, ha szerkesztették a termőhelyet, és ideiglenes beadás történt.
  10. Az újként felvett művelet azonnali másolásakor a másolt felület a célhasznosítás alatt megjelenik.
  11. Külső szoftveres feltöltésnél több talajvizsgálat is felvehetővé vált egy KET-hez (közvetlenül az eGN-ben eddig is rendelkezésre állt ez a lehetőség).
  12. Külső szoftveres feltöltésnél EK táblával nem rendelkező gazdának olyan hibaüzenet érkezett, hogy az adott EK sorszámmal már szerepel tábla a naplóban. Ezt a hibát is helyrehozták az informatikai szakemberek.
  13. Szintén külső szoftveres feltöltésnél, a szövegesen megadott termésnövelő anyagok megjelenítésének hibája elhárult.

A fenti javításoknak köszönhetően az eGN rendszerben most már minden sikeresen feltöltött adat megjelenik. A Nébih kéri az érintetteket, hogy ellenőrizzék, minden adatuk szerepel-e a rendszerben

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?