Brutális bírságot kapott a magyar horgász: ki nem találnád, mivel bukott le

Brutális bírságot kapott a magyar horgász: ki nem találnád, mivel bukott le

agrarszektor.hu
Újabb elmarasztaló döntést hozott a területileg illetékes kormányhivatal halgazdálkodási hatósága Cs. G. balatonlellei lakossal szemben. Az illető így már háromszori szabálysértésével közel félmilliós halvédelmi bírságot és hatéves horgászattól való eltiltást érdemelt ki egy év alatt.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

2023. szeptember 26-án Balatonboglár térségében engedély nélkül horgászott az egyelőre csak Cs.G. monogramú illető. Vele szemben korábban már szabtak ki halvédelmi bírságot, így visszaesőként 157,5 ezer forintra büntették és 24 hónapra eltiltották a horgászattól - írta meg a Pecaverzum. Ezután egy hónappal később, október 27-én újra rajtakapták. A Somogy Vármegyei Halgazdálkodási Hatóság határozata néhány napja került fel a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. (BHNp Zrt.) honlapjára

Abból kiderül, hogy Cs. G. helyszínt változtatott, és Balatonboglár helyett Balatonföldvár térségében próbálkozott, szintén engedély nélkül, háta mögött a korábban kapott eltiltásokkal. A hatóság, figyelembe véve, hogy már többször meggyűlt a baja az érintettel, 236,25 ezer forint halvédelmi bírsággal, továbbá harminc hónapos horgászattól való eltiltással sújtotta. 

A helyzetet bonyolítja, hogy Cs. G.-t tavaly április 23-án is tetten érték, amikor Balatonboglár térségében a horgászhelye elhagyása után a kifogott halakat nem vezette be a fogási naplójába. Akkor még rendelkezett érvényes engedéllyel, de azt bevonták, és 105 ezer forintra, valamint 18 hónapos eltiltásra büntették. A tavalyi évben tehát három halőri ellenőrzés következményeként összesen 498.750 forintos fizetnivalót szedett össze, és 72 hónapra, azaz hat évre kizárták a horgászatból.

Nem ő az egyetlen bírsággyűjtő

Tavaly a már korábban is eltiltott, megbírságolt és esetenként akár hat bottal is pecázó F. Gy. balatonfűzfői lakost négyszer marasztalta el a halgazdálkodási hatóság, amely 2.225.475 forintos halvédelmi bírsággal és száz hónapos horgászattól való eltiltással büntette. Minden bizonnyal ő a balatoni csúcstartó a szabálytalan horgászok körében. 

Ismétlődő szabálysértés esetén a hivatal bírsághatározataiban a jogszabályokban meghatározottak szerint folyamatosan növekvő összegű bírságokat és egyre hosszabb mértékű horgászattól való eltiltást szab ki

- írta a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal a Pecaverzum korábbi sajtómegkeresésére.  

Azt is közölték, hogy amennyiben a szabálysértő a bírság megfizetésének nem tesz eleget, a hivatal a bírsághatározatokat a végrehajtó hatóságnak átadja végrehajtásra. Mint fogalmaztak, a kiszabható bírságoknak és eltiltásoknak van felső határa, örökös eltiltás ugyanakkor nincs.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?