Ezt is kilobbizta: Lázár városába költözik a fontos hivatal

agrarszektor.hu
Hódmezővásárhelyre költözik a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) Csongrád megyei központja Szegedről - jelentette be Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. A város egy eddig kihasználatlan zeneiskolai ingatlanját ajánlotta fel a kormánynak, az épületet jelentős mértékben felújítva és kibővítve veheti majd birtokba 2015-ben a hivatal. Lázár János szerint Hódmezővásárhely Csongrád megye agrárközpontja lehet.

JÖN AZ AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A kormány tervei szerint legalább húsz évre talál otthonra a központ Hódmezővásárhelyen, cserében azt kérték a várostól, hogy újítsa fel az épületet és alakítsa ki a hivatal működéséhez szükséges technikai feltételeket - közölte a miniszter az MTI szerint.

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal kiemelt jelentőségű, hiszen ma ez a hivatal fizeti ki a földalapú támogatásokat - 350 milliárd forintot évente -, a következő hét évben pedig annak az 1200 milliárd forintnak a pályáztatását és a folyósítás technikai lebonyolítását végzi majd, amelyet vidékfejlesztési és agrárfejlesztési célra fordítanak - közölte Lázár János

Az elmúlt hétéves időszakban is minden vidékfejlesztési és agrárfejlesztési forrás kifizetését ezen az országos hivatalon keresztül bonyolították le. Ez a magyar államszervezet egy professzionális szervezete - tette hozzá Lázár János.

"Néhány éve azt ígértük Hódmezővásárhelynek, hogy a megye agárközpontja lesz, ez a mezőgazdasági főiskolával kiegészülve, a beruházás eredményeként, úgy hiszem, meg is valósul" - mondta a Miniszterelnökség vezetője, aki korábban a település polgermestere volt.

Almási István (Fidesz-KDNP) polgármester elmondta: az épület energetikai felújítására 240 millió forintos pályázati forrást nyert el a kormányhivatal, ehhez Hódmezővásárhely 800-900 millió forinttal járul hozzá, hogy mindent meg tudjanak valósítani.

Az épület felújítása mellett ugyanis egy új épületszárny épül majd az irattárnak. Emellett eredeti szépségükben újulnak meg a fa nyílászárók, szigetelik az épületet, korszerűsítik a fűtést, a világítást, és napelemes rendszert is kiépítenek.

Jelenleg a tervezés zajlik, és a közbeszerzések után még az idén megindulhat a beruházás. A hivatal 2015. szeptember elsején kezdheti meg a munkáját Hódmezővásárhelyen.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 21. 16:03