Kecskeméten kezdte az új évet a vidékfejlesztési államtitkárság

agrarszektor.hu
Január 5-én megindult a munka a Kecskemétre költöztetett vidékfejlesztési államtitkárságon, a 110 fős létszámból 64-en kezdtek el dolgozni, ám folyamatosan érkeznek az új munkatársak - írja a szerdai Népszabadság.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Böröczk Anita, az államtitkárság sajtószóvivője a lapnak elmondta: az államtitkárság korábbi dolgozóinak mintegy fele nem költözött Budapestről Kecskemétre, helyükre a környékről vettek fel képzett, az agráriumban és a vidékfejlesztésben jártas fiatalokat. A szóvivő szerint február derekáig teljes lesz a létszám.

Tavaly július 31-én született kormányhatározat arról, hogy Kecskeméten a Lorántffy Zsuzsanna utca 1. szám alatti ingatlanon, egy egykori csecsemőotthonban helyezik el majd az államtitkárságot. Mivel azonban úgy látszott, hogy a költözéshez sükséges átalakítás nem lesz kész az év végéig, végül egy másik épületetben - a Kodály iskola mögötti, szintén használaton kívüli inkubátorházban - helyezik el a szervezetet. (A címlapképen Kecskemét belvárosa látható, forrás: MTI) . Eleinte átmenetinek szánták, ám most úgy tűnik, hogy ez lesz majd az államtitkárság végleges helye. A jövő héten nyilvános sajtóbejárást tartanak, ahol a Miniszterelnökséghez került vidékfejlesztési államtitkárság terveiről is beszélnek - olvasható a lapban.

A kormány decentralizációs törekvésein kívül a költöztetések melletti érv lehet, hogy vidéken olcsóbb fenntartani egyes szervezeteket- írja a Portfolio a témával részletsen fogalkozó cikkében.

A másik két tárca - a honvédelmi és a földművelésügyi - székesfehérvári és debreceni költözésével kapcsolatban a lapot úgy tájékoztatták, ez a kérdés most nem szerepel a napirenden. Mindeközben úgy tűnik, hogy a miniszterelnök akadálytalanul teheti át a székhelyét, 2016. március 15-től a budavári karmelita kolostorban rendezkedik be a hivatal. Az épületből a korábban itt elhelyezett szervezeteket - a Várgondnokságot, a Nemzeti Örökség Intézetét és a Várkert Bazár felújításáért felelős kormánybiztosi irodát - már ki is költöztették.


CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03