Most már jogerős a csődegyezség a bábolnai IKR-nél

agrarszektor.hu
"IKR Együttműködésként" üzemel tovább a nagy múltú agrárcég.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Életbe lépett a bábolnai IKR Kereskedelmi Zrt. és a hitelezők közötti megállapodás, mivel az illetékes jogi fórumok elutasították a márciusban létrejött csődegyezséggel szembeni fellebbezéseket. Ezzel a tavaly indult csődeljárás befejeződött, az IKR pedig több cég együttműködésében tevékenykedik tovább. Az "IKR Együttműködés" a szeptemberi Bábolnai Gazdanapokon mutatkozik be, ahol "készletkisöpréses" és "terményért gépet" akciókat szervez.

A Tatabányai Törvényszék márciusi, illetve a Győri Ítélőtábla június döntése szerint jogerőre emelkedett az IKR Zrt. csődegyezségét jóváhagyó végzés - jelentette be Szaxon J. Attila, az IKR vezérigazgatója. Ezzel a csődeljárás befejeződött, az IKR és a hitelezők közötti megállapodás pedig életbe lépett. Mint ismert, az IKR-nél tavaly novemberben kezdődött csődeljárás, mivel a hitelező bankok lejárttá tették a társaság hiteleit.

A márciusban kötött csődegyezséget jóváhagyó bírósági végzés ellen egy IKR-kisrészvényes, egy gumiárukat szállító cég és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyújtott be fellebbezést. A csődegyezséget a céget hitelező három bank - a Raiffeisen, a K&H és az Erste - közül a Raiffesein nem szavazta meg, de bírósági fellebbezést sem nyújtott be - értesült az agrarszektor.hu.


Szaxon J. Attila (MTI-fotó: Kovács Attila)

 

Szaxon J. Attila közleménye szerint az 1973-ban alapított IKR jövőjét most egy olyan együttműködés határozza meg, amely az IKR "gyökerekből" kifejlődött vállalkozások között valósul meg. A mostani tájékoztatás szerint az "IKR Együttműködésben" az IKR Kereskedelmi Zrt., az IKR Gépkereskedelmi Kft. és a Pannon Technika Kft. vesz részt. Korábban viszont az IKR még azt közölte, hogy az együttműködés több további cég összefogásával valósul meg a budapesti székhelyű Axxo Invest Zrt. holdingszerű irányításával.

A most bejelentett együttműködésben az IKR Kereskedelmi Zrt. kereskedelemfejlesztéssel és márkafüggetlen gépimporttal foglalkozik, a céget pedig Szaxon J. Attila vezeti vezérigazgatóként. Az IKR Gépkereskedelmi Kft.-nél - amelyet korábban Szaxon Róbert irányított - Bánki Lóránd lett az ügyvezető igazgató, és a vállalat a Massey Ferguson, a Kuhn, a Hagie, a FAO, a Kirchner és a Stetzl gépek forgalmazását végzi. A Pannon Technika Kft. profiljába a mezőgazdasági gépek és az autódaruk szervize, az erdészeti és mezőgazdasági speciális gépek gyártása, illetve a márkafüggetlen autószerviz és autósbolt működtetése tartozik Patkó Lajos ügyvezető igazgató irányítása mellett.

Az IKR Együttműködés a szeptemberi Bábolnai Gazdanapokon mutatja be kínálatát és szolgáltatásait a termelőknek - közölte a vezérigazgató. Az IKR Zrt. egyúttal "készletkisöpréses" kedvezményes gépértékesítést tervez, a nagyigmándi CornMill Hungary Kft.-vel közösen pedig "terményért gépet" akciót szervez.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?