FoodTech Show a Millenárison a NAK szervezésében

FoodTech Show a Millenárison a NAK szervezésében (x)

PR
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara április 9-10-én élelmiszeripari fókuszú gép- és technológiai kiállítást rendez. Győrffy Balázst, a szervezet elnökét kérdeztük.

Mire fókuszál a kamara által szervezett FoodTech Show?

Abszolút a szakmai közönséget célozzuk meg. Célunk, hogy olyan technológiai megoldásokat, gépeket, berendezéseket, valamint – adatgyűjtésen alapuló – termelés-irányítási rendszereket mutassunk be az érdeklődőknek, amelyek irányt adnak a versenyképes és fenntartható beruházásokhoz.

Hazai és nemzetközi gépgyártók, forgalmazók, illetve együttműködő szakmai szervezetek bevonásával rendezzük meg a kiállítást, melyre az agrár-élelmiszeriparban tevékenykedő tagjainkat és az élelmiszer-előállítási láncba befektetőként jelentkező, más ágazatokban tevékenykedő vállalkozásokat egyaránt várjuk.

A kiállításon kerekasztal-beszélgetéseket is tartunk, amelyeken az élelmiszeripar helyzetéről és jövőbeli kilátásairól, a termékek bel- és külpiacra jutási lehetőségeiről is szó esik. Kiemelt hangsúlyt helyezünk az Ipar4.0-ás megoldásokra, a digitalizációra és az automatizációra, valamint a robottechnikára.

A rendezvény a hamarosan megjelenő élelmiszeripari fejlesztési pályázatokra való felkészülést is segíti.

Igen, ez nem titkolt célunk, ezzel is segíteni szeretnénk a hatékony fejlesztések megvalósulását, az élelmiszer-feldolgozás erősítését. Hamarosan kiírásra kerülnek az új Közös Agrárpolitika keretében az feldolgozóipar fejlesztését segítő pályázatok. Köztük komplex fejlesztéseket, illetve akár egy-egy részterület fejlesztését lehetővé tevők, mind a nagyobb, mind a kisebb vállalkozások hatékonyságnövelését, tevékenységének bővülését, specializálódását segítve.

A kedvezményezettek köre szélesebb lesz az átlagosnál, illetve a támogatható tevékenységek, a támogatási formák is, akár magasabb vissza nem térítendő résszel, illetve kamattámogatással. Üdvözítő továbbá, hogy – kamaránk kezdeményezése révén is – a kormány döntésének jóvoltából a Vidékfejlesztési Program pályázatainál a korábbi 17,5-ről 80%-ra emelkedik a nemzeti tárfinanszírozás mértéke. Ezáltal jóval magasabb forrás áll rendelkezésre az élelmiszeripari fejlesztésekhez is.

Hol találnak az érdeklődők további részleteket a rendezvényről?

A https://www.foodtechshow.info/ honlapon. A rendezvényen ingyenes a részvétel, csupán előzetes regisztrációhoz kötött: https://www.eventbrite.com/e/foodtechshow-tickets-828270558537

(x)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?