Megtévesztő csomagolások

agrarszektor.hu
Milliárdos károkat okoznak magyar gazdálkodóknak azok a multinacionális áruházláncok, melyek magyarnak látszó külföldi élelmiszereket kínálnak a vásárlóknak, elég megtévesztő módon.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az Országgyűlésben Pócs János képviselő felvetésére arról fórumoztak, hogy mitől válik magyarrá egy élelmiszer. A képviselő kérdését a szakminiszterhez intézte - adta hírül a Magyar Nemzet.

Volt olyan áruházlánc, ahol piros-fehér-zöld szalaggal díszített szlovákiai hántolt árpát, etiópiai és kínai babot kínáltak a vásárlóknak. A termékek csomagolásán a "jellegzetes magyaros bajuszt" viselő, szürke marhával szántó gazda mellett még a magyar puli is feltűnik, ám az áru alaposabb szemügyre vétele során kiderül, hogy csak a csomagolást végezték Magyarországon.

Pócs János országgyűlési képviselő szerint a fogyasztókat megtévesztik, a magyar termelők piacát pedig szétrombolják azok a multinacionális áruházláncok, amelyek magyarnak látszó külföldi származású termékeket forgalmaznak. A képviselő ma az Országgyűlésben arra kér majd választ a szakminisztertől, mitől válik magyarrá egy termék.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?