Elküldte alkalmazottait a Mórakert

agrarszektor.hu
Nem termel a felszámolás alatt lévő Mórakert tész: az alkalmazottakat elbocsátották, a létesítményeket őrzik. Több mint 4 milliárd forintra tartanak igényt a hitelezők.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Mórakert a felszámolás alatt nem működik, mivel nincs forgótőkéje, munkavállalói távoztak, illetve az utolsó 10-nek felmondtak - foglalta össze a január óta történteket egy mondatban Kaszó Éva felszámolóbiztos a Délmagyarország napilapnak. A szövetkezet már a felszámolás előtt leállt.

A hitelezői igények több mint 4 milliárd forintot tesznek ki. A tész legnagyobb hitelezői a bankok: a Mórakert valamennyi ingatlana az ő jelzálogjogukkal terhelt, a beszállítói követelés azonban elenyésző. A csődtörvény értelmében a vagyont értékesíteni kell: először a kisebb vagyontárgyakra írnak ki pályázatot, majd a működőképes részeket adják el.

A Csongrád Megyei Bíróság idén januárban rendelte el a Mórakert Zöldség-Gyümölcs Termelői Értékesítő Szövetkezet felszámolását. A sokáig mintának tekintett, 142,7 millió forint jegyzett tőkéjű tész árbevétele a 2007-es 5,2 milliárd forintról 2009-re 2 milliárdra csökkent, saját tőkéje pedig már 2008-ban negatívba fordult. Az adósság tavaly márciusra elérte a 3,6 milliárd forintot, vagyona jelzáloggal terhelt, az utolsó hónapokban gyakorlatilag nem végzett érdemi tevékenységet.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?