Folytatódik a Vidék Kaland program a mezőgazdaság iránt érdeklődő fiataloknak

agrarszektor.hu
Az Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége - AGRYA - az Európai Bizottság támogatásával, tavasszal indította el a Vidék Kaland programot, mely most ősszel szakmai utakkal folytatódik.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Októberben és novemberben három magyarországi és egy ausztriai tanulmányúton vehetnek részt azok a 18-35 év közötti városi fiatalok, akiket a szervezet a pályázatok alapján kiválaszt, hogy az utak végén bemutathassák a városiaknak a mezőgazdaság működését, társadalmi szerepét -  számol be a kormány.hu

Az AGRYA program első részében 30 városi fiatal egy hétig kísérhette figyelemmel egy fiatal gazda életét, munkáját, ez augusztusban lezárult.
A nagy sikerű kezdeményezésről beszámolt az országos média, sőt, az egyik résztvevőhöz V. Németh Zsolt vidékfejlesztési felelős államtitkár is ellátogatott. A program résztvevői a www.vidékkaland.hu oldalon számolnak be tapasztalataikról.

Az őszi, második széria két napos, az Észak-alföldre, a Dél-alföldre és a Nyugat-Dunántúlra szervezett szakmai utakból áll majd, a fiatalok minden út során minimum öt, növénytermesztéssel, kertészettel és állattenyésztéssel foglalkozó gazdaságot tekintenek majd meg. November közepén pedig ellátogathatnak Ausztriába, ahol összehasonlíthatják az ottani mezőgazdasági gyakorlatot a hazaival.

A jelentkezés szeptember 23-ig lehetséges, az AGRYA minden útra 16, összesen tehát 64 pályázót választ ki.

A pályázati felhívás és a jelentkezési ív az oldal alján levő linkekről letölthető, innen.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?