Talpra áll a Cerbona

agrarszektor.hu
A sajtó információi szerint a másfél évvel ezelőtti sikertelen csődegyezséget követő felszámolás megindulása után mégis megmentik a Cerbona gyárat. A hitelezőknek, a felszámolónak és az új befektetőnek köszönhetően talán fennmaradhat a gyártás, ezért a tervek szerint új televíziós és promóciós kampány indul a gyár termékeiért - írja a hvg.hu.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Cerbona Zrt. 2010-ben csődvédelembe menekült, majd a sikertelen csődegyezség után a cég a felszámolás sorsára jutott. A fénykorában 10 milliárd forintot meghaladó árbevételű cég teljes malomipari vertikumot épített ki, az ország több pontján elhelyezkedő üzemeiben őröltek, tésztát készítettek, és egy teljes extrudált termékkört is bevezettek a piacra: müzliszeletet és gabonapelyhet is gyártottak.
A gyártó Naponta Kft. már lekötötte a televízióknál a hirdetési felületeket a Cerbona termékeinek reklámozására.

A felszámoló Agro Alba Zrt. és a hitelezők a Cerbonát nem hagyták széthordani, Szerződésben is rögzítették, hogy az egyes tevékenységi körökre keresnek szakmai befektetőket, akik nyereséges módon integrálni tudják saját tevékenységükbe az adott területet.

A cég szekszárdi malmát a Sikér Kft., míg a Cerbona márkanév alatt futó termékek gyártását az élelmiszeripari reorganizációra szakosodott Naponta Kft. vette át, az extrudátum termékkör (müzli, szelet, gabonapehely) egészét is sikerült a piacon tartani, Gyermely Zrt.ben viszont 2011 nyarán végleg leállt a termelés.
A Gazdaság.hu kérdéseire a Naponta Kft. elmondta, hogy a Cerbona átvétele még nem fejeződött be, de megerősítették, hogy az újrareklámozás valóban elindul, az exportot erősítik, a 2012-es forgalom pedig várhatóan 2 milliárd forint körül alakul majd.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?