Március 15-ét ünnepelte a Vidékfejlesztési Minisztérium

agrarszektor.hu
Az 1700 évek végén Magyarország lakosságának alig 36%-a volt magyar. Erre a tragikus helyzetre válaszként született a nemzeti ébredés, a reformkor és 1848 is. A lélekszámbeli, az anyagi és a kulturális gyarapodás elengedhetetlen feltétele volt az erős állam, az önálló politika és a nemzetépítés. Mindezek hatására 1910-ben a lakosság több mint 55%-a magyarnak vallotta magát - mondta köszöntőjében Fazekas Sándor miniszter a vidékfejlesztési tárca március 15-i ünnepségén.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Minden nemzetnek meg kell keresnie az őt megillető helyet a nap alatt. 1848-ban a szabadságharcosok, megvédték nemzeti érdekeinket és kiálltak elveikért. Most is szabadságharcot vívunk, melyet a józan ész, a tiszta lelkiismeret és az összefogás ereje hajt - folytatta a miniszter. Olyan békés forradalom zajlik, amelyben minden magyar ember részt vehet a maga szakterületén, a saját hivatásán, munkakörén belül. Amiben benne van Petőfi lelkesedése, Kossuth lendülete, Széchenyi alkotóereje, Deák bölcsessége, Darányi Ignác szaktudása, széles látóköre - folytatta gondolatait a miniszter.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc ünnepén azt kívánom Önöknek és minden honfitársunknak, amit a márciusi ifjak a 12 pontban megfogalmaztak: "Legyen béke, szabadság és egyetértés"- zárta beszédét a miniszter majd állami és miniszter kitüntetéseket, okleveleket adott át jeles mezőgazdasági, vidékfejlesztési és környezetvédelmi szakembereknek, illetve szervezeteknek.

forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?