Közös szüret Badacsonyban

agrarszektor.hu
Közös Kéknyelű-szüretre készül szombaton négy meghatározó badacsonyi pincészet: az Istvándy, a Laposa Birtok, a Szeremley Birtok és a Válibor; az egymás birtokain együtt leszüretelt szőlőből közös bort készítenek.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Kardos Gábor, a Szeremley értékesítési igazgatója az MTI-nek pénteken elmondta: a hétvégén szüretelt szőlőből a Badacsonyi Kör első borát hozzák majd forgalomba; így Magyarországon először kerülhet piacra egy borvidék ismert termelői által közösen szüretelt és készített bor.

Kardos Gábor kifejtette: a közös szürettel céljuk az is, hogy újra közösségteremtő esemény legyen a szüret és ne csupán PR- vagy marketing-rendezvény, egyes pincészetek reklámjaként. A vandál módon megcsonkított rizlingtőkéik kapcsán nemrég elhíresült Villa Sandahl svéd tulajdonosát is meghívták, hogy bemutathassák boraikat ez alkalomból; a Badacsonyi Kör ezzel is az összefogás és a szolidaritás fontosságát kívánja hangsúlyozni.

A régió és az ország ismert séfjeivel együttműködve az alapító pincészetek szintén hagyományteremtő céllal kezdeményezik, hogy a szőlőlevéllel és Kéknyelűvel készülő ételek neve legyen badacsonyi módra és ezzel is gazdagodjon a magyar gasztronómia - tájékoztatott Kardos Gábor.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?