Ezt tudja a "déli nyitás" - Meghódítottuk Eritreát

agrarszektor.hu
Százezer bábolnai naposcsibe és mintegy harmincezer keltetőtojás érkezett az észak-afrikai Eritrea fővárosába, Aszmarába. Az afrikai ország újabb szállítmányokat is rendelne.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A "déli nyitás" elnevezésű kormányprogram részeként az eritreai Mezőgazdasági Minisztérium és a Bábolna Tetra Kft. közötti tárgyalások még 2014 decemberében kezdődtek meg a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) közvetítésével - jelentette be közleményében a tárca. Az Eritreába érkező magyar küldöttséget Arefaine Berhe mezőgazdasági miniszter is fogadta, akinek a magyar fél átadta a bábolnai Tetra baromficsalád részletes termékismertetőjét. Röviddel a látogatás után megindultak az egyeztető tárgyalások a kairói nagykövetség közvetítésével.

Az eritreai miniszter hangsúlyozta, hogy az üzletkötést az együttműködés első állomásának tekintik. Hamarosan újabb, a jelenleginél jóval nagyobb magyar baromfiszállítmányt rendelnének a bábolnai cégtől.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 17. 12:14