Ezt eldátumozták: szó nincs újabb vírusos járványról

agrarszektor.hu
Számítógépes programjának hibája miatt tüntette fel hibásan saját honlapján az elmúlt pénteken a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), hogy újra kitört a kérdőzők úgynevezett kéknyelv-betegsége Magyarországon. A Nébih a tavalyi eset nyomán folyamatosan vizsgálja a hazai állatállományt, de a vírust újra nem mutatta ki.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Tévesen, idei dátummal tüntette fel az elmúlt hét péntekén saját honlapján a tavalyi kéknyelv-megbetegedéseket a Nébih, ezért jelent meg a sajtóban, hogy a vírust újra kimutatták az országban. A hibát - amelyet a hivatal számítógépes programja okozott - azóta kijavították, a Nébih pedig egyértelműsítette, hogy a kéknyelv-vizsgálatokat az idén is folytatja, de újabb megbetegedéseket egyelőre nem állapított meg.

A hivatal most azért "vette elő" a kéknyelv ügyet, mert a hazai szabályozás időközben módosult. Az országos főállatorvos határozata ugyanis engedélyezte a korlátozás alá vont területeken a kéknyelv-betegség elleni oltást, és a Nébih honlapján már elérhető az aktualizált útmutató a betegséggel kapcsolatos intézkedésekről. A hivatal egyúttal felhívta a szarvasmarhákat, juhokat vagy kecskéket tartók figyelmét, hogy a szúnyogokkal terjedő betegség úgynevezett vektormentes időszaka április 20-ával véget ért, ezért fokozottan oda kell figyelni a tünetekre és gyanú esetén állatorvoshoz kell fordulni.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?