Látszólag Orbánnal szemben is szavaztak fideszesek, de mégsem

agrarszektor.hu
Elutasította a parlament igazságügyi bizottságának fideszes és KDNP-s többsége azt az MSZP-s törvényjavaslatot, amely alapján könnyebb lett volna komoly börtönbüntetést kiszabni az állatkínzókra. A közelmúltban állatvédő szervezetek tüntettek a szigorításokért, és Orbán Viktor miniszterelnök is kiállt az állatvédők mellett. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter ugyanakkor nemrég a parlamentben már bejelentette, hogy a szabályozás szigorítását akarja kezdeményezni a kormánynál, az igazságügyi tárca pedig tárgyalásokat kezd az állatvédő szervezetekkel. Úgy tűnik tehát, a kormány kívánja kézbe venni az ügyet.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Hatalmas tüntetést tartottak nemrég állatvédő szervezetek annak érdekében, hogy a parlament szigorítsa az állatkínzások büntethetőségi tételeit. Az Országgyűlés igazságügyi bizottsága - írja a 444.hu - most mégis elutasította azt a törvénymódosítási javaslatot, amelyet az MSZP nyújtott be a büntetési tételek szigorítása érdekében.

A döntéssel a bizottság kormánypárti többsége látszólag szembement Orbán Viktorral, aki nemrég Facebook oldalán is kiállt az állatvédők mellett. Csakhogy a közelmúltbeli nyilatkozatok szerint az MSZP-s indítvány elutasítását az magyarázhatja, hogy a kormány saját maga akarja kézbe venni az ügyet.

MTI-fotó: Szigetváry Zsolt

A kormányfő hírek szerint felkérte Trócsányi László igazságügyminisztert, hogy vizsgálja meg az állatvédők követeléseit. Ennek nyomán Völner Pál, a tárca államtitkára bejelentette, hogy konzultációt kezdenek az állatvédő szervezetekkel.

A napokban a parlamentben Fazekas Sándor is úgy foglalt állást, hogy a földművelésügyi tárca szigorításokat kíván kezdeményezni a kormánynál. A minisztérium arra törekszik, hogy a Büntető törvénykönyvben az állatkínzás alapesetét vétség helyett nyilvánítsák bűntetté, és növeljék a büntetési tételkereteket is.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?