Csődközelben egy tejes cég, pénzük után futnak a gazdák

agrarszektor.hu
Becsapottnak érzi magát több kistermelő, mert a veszprémvarsányi Gici Tej Kft. nem fizeti ki a tőlük átvett tejet. A külföldi tulajdonban lévő vállalat mintegy 60 millió forinttal tartozik a gazdálkodóknak, akik most attól tartanak, hogy elbukják a teljes összeget.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Többszöri ígéret és aláírt szerződés ellenére sem tartja be kötelezettségét a Gici Tej Kft., amely többek között 15 kistermelőnek nem fizet ki 60 millió forintnyi tartozást, vagyis a megtermelt nyerstej árát - derül ki a gazdálkodók közleményéből. A termelők szerint Gad Raveh, a cég ügyvezetője a tartozásokat tovább növelve éli fel az üzem vagyonát.

Céginformációs adatok szerint a Gici Tej a GWV POINT LIMITED nevű cég tulajdonában van, amely tavaly vette meg a vállalat üzletrészét a veszprémvarsányi Bakonyi Agrár Kft-től. A Bakony Agrár Kft.-nek - állítják a tejtermelők - jelzálog jogosultsága van a Gici Tej Kft. üzletrészén, amely alapján vissza is vehetné tulajdonosi jogait. Ma komolyan felmerül a Bakony Agrár felelőssége is, mivel - áll a gazdálkodók közleményében - a fennálló tartozás nagyobbik részét az előző tulajdonos halmozta fel. A Gici Tej 1,2-1,8 milliárd forintos éves árbevételt ért el az elmúlt években.

Amennyiben a Gici Tej Kft. a felszámolás sorsára jut, nem sok lehetőség marad a tejtermelők kifizetésére, mivel a cég tartozása a közlemény szerint a kistermelőknek járó 60 millió forint tizenötszöröse is lehet. A megoldás - teszik hozzá a gazdálkodók - az üzem gyors bérbeadása lenne. A termelők a kormány és a hatóságok közreműködését is kérik az ügyben.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?