Egymilliárdot kaphat a baromfiipar a foglalkoztatási krízisre

agrarszektor.hu
Egymilliárd forintos támogatást nyújtana a baromfiipari vágó- és feldolgozóüzemeknek a madárinfluenza miatt a kormány. A forrásokkal a foglalkoztatási problémákat kezelnék.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az úgynevezett "Azonnal cselekszünk" programban legfeljebb egymilliárd forint csekély összegű (de minimis) támogatást nyújtana a kormány a hazai baromfiágazati vágó- és feldolgozóüzemeknek - derül ki a kabinet határozatából. A forrásokkal a január elseje után felmerült foglalkoztatási problémákat kezelnék.

Az okoz foglalkoztatási gondokat, hogy több üzemnek részben vagy teljesen le kellett állnia, mivel az alapanyagul szolgáló szárnyasokat a madárinfluenza miatt ki kellett irtani. A támogatási konstrukciót a nemzetgazdasági miniszternek kellett kidolgoznia április 30-ig.

A kormány azt már korábban bejelentette, hogy a baromfitermelőknek 1,7 milliárd forint de minimis jövedelempótló támogatást nyújt a madárinfluenza miatti károkra. Ennek konstrukcióját szintén április 30-ig kell kialakítania a földművelésügyi miniszternek.

Az összesen 2,7 milliárd forint de minimis támogatást a közvetlen állami kártalanításokon felül vehetik igénybe az érintett piaci szereplők. A közvetlen károk meghaladják az 5 milliárd forintot.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?