Vevők a magyar húsokra a Fülöp-szigeteken

MTI
Februárban megindulhat a magyar húskivitel a Fülöp-szigetekre, valamint folytatódnak a vízgazdálkodási együttműködések a két ország között, amelynek része egy 12 millió forintos minisztériumi támogatásból megvalósított tanulmány a Fülöp-szigeteken. Ugyanakkor a kivitelt és a közös projekteket támogató hitelkeretből még nem kapták meg a támogatást az érintettek.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Tavaly három magyar húsipari cég - egy kaposvári, egy kisvárdai és egy nyírbátori vállalat - kapott engedélyt a Fülöp-szigeteki exportra, azóta pedig további hét vállalat kérte a magyar kormánytól a kiviteli jogosultság megszerzését - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután fogadta Ramon M. Lopezt, a Fülöp-szigetek kereskedelmi és ipari miniszterét. A magyar húskivitel februárban indulhat meg a délkelet-ázsiai országba.

A két ország között folytatódik a vízgazdálkodási együttműködés, a fülöp-szigeteki katasztrófavédelem pedig magyar víztisztító készülékek megrendeléséről is döntött. A Külgazdasági és Külügyminisztérium 12 millió forinttal támogat egy olyan megvalósíthatósági tanulmányt, amelyet magyar cégek készítenek a Fülöp-szigetek legnagyobb tavának megtisztításához és rehabilitációjához. A Fülöp-szigetek egy 10 ezres településének teljes vízellátását jelenleg is magyar berendezés biztosítja - közölte a miniszter.

Ramon M. Lopez (balra) és Szijjártó Péter (MTI Fotó: Máthé Zoltán)

A Fülöp-szigetek szeretné exportját helyi termékekkel bővíteni, emellett újabb külföldi befektetőket vár, ezért erősíteni kívánja a kapcsolatait Magyarországgal és az egész régióval. A Fülöp-szigetek a élelmiszeriparon, a mezőgazdaságon és a vízgazdálkodáson túl egyebek között az elektronika, az orvostechnológia és a gyógyszeripar területén lát együttműködési lehetőséget, és szorgalmazza az üzleti kapcsolatok bővítését is - hangsúloyzta Ramon M. Lopez.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?