Hihetetlen: így hozhat be bárki gond nélkül állatokat a lakásba

agrarszektor.hu
Akár a nappaliban is megjeleníthetővé válik majd élethű módon, háromdimenziós (3D) technológiával egy állattartó telep. Így a gazdálkodók anélkül vehetik szemügyre és ellenőrizhetik állatállományukat, hogy kilépnének otthonukból. Az új szabadalom a tervek szerint mobiltelefonos telepítés után internetkapcsolat nélkül is használható lesz.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Egy ausztrál cég olyan alkalmazást fejlesztett ki, amelynek segítségével 3D-s, interaktív állattartó telepet jeleníthet meg bárki akár a nappaliban is. A cég új szabadalma az úgynevezett "kibővített valóság" technológián alapul, amelynek elve, hogy összeköti a virtuálisat a valós világgal. Az új eljárás lényege, hogy 3D-s objektumok képeit vetíthetjük ki magunk köré egy egyszerű szemüveggel vagy mobiltelefonnal. Az alkalmazás hasonló, mint a néhány évvel ezelőtt hatalmas népszerűségnek örvendő Pokemon Go játék. 

Ha például valaki vásárolni szeretne egy szarvasmarha vagy sertéstelepet és megkapja hozzá az alaprajzokat is, ezután a kiszemelt létesítményt akár 3D-sen is megnézheti majd anélkül, hogy kimozdulna otthonából. A technológiát az állatok szemrevételezéséhez is fel lehet használni, így a kiszemelt egyedek kivetíthetők és megnézhetők lehetnek több száz kilométer levezetése nélkül. A 3D-s módszerrel otthon is "körbesétálható" lesz például egy bika, de az alkalmazás az agrároktatásban - így a tehenek fejésénél - is alkalmazható lehet.

A tervek szerint az alkalmazás néhány hónapon belül letölthető lesz, de problémát okoz, hogy sok országban lehetnek olyan vidéki területek, ahol nincs megfelelő mobiltelefonos lefedettség. A megtekintett és felhasznált adatok megtarthatók lesznek, és később internetes kapcsolat nélkül is felhasználhatók maradnak. Ugyanakkor ha a mobiltelefonra is telepíthető lesz az alkalmazás, akkor wifire sem lesz szükség, mert offline módban, internetkapcsolat nélkül is működhet a rendszer.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?