Durván terjednek az egzotikus betegségek Európában

agrarszektor.hu
Egyre látványosabban terjednek a régen még egzotikusnak gondolt állatbetegségek egész Európában, ez pedig 10-20 év múlva komoly problémát jelenthet majd az állatorvosoknak is. Az Állatorvostudományi Egyetemre idén 157 magyar és 300 külföldi hallgató nyert felvételt.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A klímaváltozás következtében évről-évre egyre gyakrabban tapasztalható a korábban "egzotikusnak gondolt" állatbetegségek megjelenése és elterjedése egész Európa-szerte - hangzott el az Állatorvostudományi Egyetem tanévnyitó ünnepségén, ahova 2018-ban 157 magyar, valamint 300 külföldi hallgató nyert felvételt. 2015-ben alapították meg az egyetemen az élelmiszerlánc-biztonsági kihelyezett tanszéket, amelynek fő célkitűzése az élelmiszerlánc-biztonság és az állatorvosi közegészségügy megismertetése a hallgatókkal, illetve közös kutatások, oktatási feladatok megszervezése.

Magyarország aktuális problémája az afrikai sertéspestis, és a vele összefüggésben adódó betegség-mentesítési feladatok, amelyek az elkövetkező 10-20 évben komoly problémát jelenthetnek majd az állatorvosoknak is. A magyar állategészségügyi szolgálat több nemzetközileg elismert mentességet is megszerzett, illetve megtartott az elmúlt években. Ilyen például a 2014-ben a gümőkórtól, 2015-ben az Aujeszky-féle betegségtől való mentesség uniós szintű elfogadása, valamint a Magyarországon is nagy gazdasági károkat okozó, magas patogenitású madárinfluenza járvány 2016-2017-es felszámolása is.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?