Bekameráznák az összes vágóhidat

agrarszektor.hu
Kötelezővé tenné a skót kormány a biztonsági kamerák használatát a vágóhidakon. A tervek szerint az ezzel kapcsolatos jogszabályt még idén a parlament elé terjeszthetik. A szabályozás célja, hogy betartassák az állatjóléti előírásokat.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A skót kormány idén terjesztheti a parlament elé azt a jogszabályt, amely az összes skóciai vágóhídon kötelezővé tenné biztonsági kamerák telepítése. A kamerákat azokon a helyszíneken tennék kötelezővé, ahol az élő állatok tartózkodnak. 

Az indoklás szerint a szabályozás célja, hogy betartassák a legmagasabb szintű állatjóléti előírásokat a skót vágóhidakon. A jogszabály előterjesztésével kapcsolatos döntés azt követően született meg, hogy a kormány konzultációt folytatott az iparággal, ahol a válaszadók többsége támogatta a javaslatot. 

Ahogy az agrárszektor.hu is megírta, Angliában már 2018-ban felmerült, hogy kötelezővé teszik a videófelügyeletet az ottani vágóhidakon. Arról azonban nincs információi, hogy a felmerült tervekből mostanáig mennyi valósult meg.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?