Fűkasza

A fűkasza egy fűnyírásra, gyomirtásra, illetve kisebb fák és cserjék kivágására szolgáló eszköz. A gyepápolás során a fűnyíró kiegészítőjeként is szokás használni.

A fűkasza egy motoros kisgép, melyet kerti, illetve mezőgazdasági célokra is alkalmaznak. Leggyakrabban gyomirtásra, fűnyírásra, kisebb fák és cserjék kivágására használják, illetve olyan területek megtisztítására, amelyek hagyományos fűnyíróval már nehezen érhetőek el. A fűkasza használata során a felverődésekből eredő sérülések elkerülése érdekében kezelőnek mindenkor tanácsos megfelelő védőruházatot (ellenálló lábbelit, vastag és hosszú szárú nadrágot és plexi arcvédő maszkot) viselnie. A komolyabb fűkaszákhoz a hosszabb munkavégzések esetére egy speciális hám is tartozik. A működéséhez szükséges erőforrás alapján benzinmotoros (két-, illetve négyütemű), elektromos, és vezeték nélküli, akkumulátoros gépek különböztethetőek meg.

Vissza a fogalmak listájához

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
Támogatott tartalom

Az IKR Agrárral a gabonapiacon az egész kontinens erőforrása a gazdáért dolgozik (x)

Az orosz-ukrán háború miatt a piacokat elöntő olcsó gabona, hazánk legfontosabb olaszországi exportpiacán feltörekvő szerb és román termelők – az elmúlt években a magyar vetésstruktúra fennmaradását a legtöbben az éghajlatváltozástól féltették, de látszik, hogy az agrárium legégetőbb kihívását az erősödő partnerek jelentik.