Fűkasza

A fűkasza egy fűnyírásra, gyomirtásra, illetve kisebb fák és cserjék kivágására szolgáló eszköz. A gyepápolás során a fűnyíró kiegészítőjeként is szokás használni.

A fűkasza egy motoros kisgép, melyet kerti, illetve mezőgazdasági célokra is alkalmaznak. Leggyakrabban gyomirtásra, fűnyírásra, kisebb fák és cserjék kivágására használják, illetve olyan területek megtisztítására, amelyek hagyományos fűnyíróval már nehezen érhetőek el. A fűkasza használata során a felverődésekből eredő sérülések elkerülése érdekében kezelőnek mindenkor tanácsos megfelelő védőruházatot (ellenálló lábbelit, vastag és hosszú szárú nadrágot és plexi arcvédő maszkot) viselnie. A komolyabb fűkaszákhoz a hosszabb munkavégzések esetére egy speciális hám is tartozik. A működéséhez szükséges erőforrás alapján benzinmotoros (két-, illetve négyütemű), elektromos, és vezeték nélküli, akkumulátoros gépek különböztethetőek meg.

Vissza a fogalmak listájához

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.