Itt vannak a számok: ennyi támogatás jut idén a tenyészkocákra és a hízókra

agrarszektor.hu
2019-ben 8,6 milliárd forint tenyészkoca, és 10,5 milliárd forint hízó állatjóléti támogatást különített el a kormány a költségvetésben - mondta Nagy István agrárminiszter a Hevesi család megújult sertéstelepének átadóján, Mindszenten. Emellett 29 milliárd forint támogatást ítéltek meg a Vidékfejlesztési Program keretében a sertéstartó telepek korszerűsítésére.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az agrárminiszter kiemelte: a sertéstartó telepek korszerűsítésére eddig 29 milliárd forint támogatást ítéltek meg a Vidékfejlesztési Program keretében, amely mintegy 200 sertéstartó gazdaság fejlesztéseinek megvalósítását és versenyképességük javítását segíti - írja közleményében az Agrárminisztérium. A források több mint fele beruházásokra lett elkülönítve, azok 80 százaléka pedig a kis- és közepes méretű, családi gazdaságok fejlesztéseit szolgálja. A programnak köszönhetően a 76 millió forintos támogatás hozzájárul a most átadott telepen az állatok jobb körülmények közötti tartásához, a gazdaság technológiai fejlődéséhez, és versenyképességének javításához - tette hozzá Nagy István.

A tárcavezető szerint kiemelten fontos a sertéságazat helyzetét javító stratégiai intézkedések támogatása a közösségi agrármarketing keretében. Ezt a célt szolgálja az Agrármarketing Centrum sertéshús-fogyasztást ösztönző, szemléletformáló belföldi termékpálya kampányaival. 2019-ben az egyik legnagyobb kihívás a hazai házi sertés állományok betegségmentességének fenntartása - húzta alá a miniszter.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?