Csontsovány lovakra találtak egy tanyán, bilincsben vitték el a gazdát

agrarszektor.hu
A helyiek és egy állatvédő szervezet szerint egy pócsmegyeri lótanyán a gazda sem inni, sem enni nem ad a lovainak. A rendőrség bilincsben vitte el, mikor ráhívták a rendőröket.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az Index beszámolója szerint vasárnap egy arra autózó helyi lakos vette észre, hogy egy ősmagyar hucul fajtájú ló a földút menti bokros részen fekszik, szinte élettelenül. Az állat ugyanis kiszökött a közeli lovastanyáról. A helyi lakosok és állatvédők szerint víz után kutatott, mert az állatok a tanyán nem kapnak se vizet, se takarmányt.

A beszámolóból kiderül, hogy a lovak védelmére létrejött Bottyán Equus Közhasznú Alapítvány több mint tíz éve hadakozik a gazdával, többször szereztek tudomást lópusztulásról, kiszökött, elütött lovakról. A helyi állatvédők már többször tettek feljelentést az ügyben, de eddig a rendőrség ezeket rendre visszadobta, a lovakat megvizsgáló hatósági állatorvos pedig korábban mindent rendben talált.

A hétvégén történtek viszont a pócsmegyerieket és az állatvédőket is ugyanúgy megdöbbentették. Kihívták a rendőröket, akik bilincsben vitték el a lovak gazdáját és éjszakára bent tartották az őrsön. A gazda mindent tagad és mindenre van magyarázata. A cikk szerint a helyi állatorvos sem volt a helyzet magaslatán, nem hozott magával orvosi eszközöket a lovak vizsgálatára, és az Indexnek sem nyilatkozott. A Szentendrei Rendőrkapitányság az Indexnek azt írta, állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak nyomozást a 68 éves tulajdonossal szemben, de több részletet a tényállás teljes körű tisztázása miatt nem adtak.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?