Vietnámban indít baromfi-foldolgozót a Master Good

agrarszektor.hu
Nagy István agrárminiszter és Nguyen Xuan Cuong Vietnám mezőgazdasági és vidékfejlesztési minisztere bilaterális tárgyalásokat folytatott, majd baromfi-feldolgozó üzemet adott át csütörtök reggel Thanh Hoa tartományban.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A felek a megbeszélésen az agrárium további területeit és azok fejlesztésének lehetséges irányait is megvizsgálták a minisztérium közleménye szerint.  A tárgyaláson az éghajlatváltozás országokat érintő hatásairól, a vízgazdálkodásról, illetve az oktatási, kutatási területen történő együttműködésről is egyeztetettek. Nagy István elmondta, hogy az elmúlt években dinamikusan bővült a külkereskedelmi forgalom Magyarország és a keleti, déli országok között a mezőgazdasági termékek területén. Ennek köszönhetően Vietnámba is jelentősen megnövekedett a magyar export, elsősorban az állati eredetű termékek kivitelének köszönhetően.


Ezt követően a két miniszter részt vett a Master Good Kft. Thanh Hoa tartománybeli baromfi-feldolgozó üzemének átadó ünnepségén. Nagy István emlékeztetett arra, hogy tavaly tették le ennek a baromfi-tenyésztéssel és -keltetéssel foglalkozó magyar-vietnámi vállalat alapkövét. A tárcavezető hozzátette, hogy ez az együttműködés óriási elismerés a magyar vállalatoknak, amelyek a legmodernebb agrártechnológiát, innovációt helyezik előtérbe a működésük során. A 21. századi, piacképes agrárium felépítése elképzelhetetlen a nemzetközi együttműködések nélkül- hangsúlyozta a miniszter.

Kiemelte, hogy a közös együttműködés 12 millió euró értékben jött létre, melynek nagy részét, 60 százalékát magyar gép- és technológiagyártók biztosították. A tervek szerint az első évben 20 millió a későbbiekben pedig 40 millió baromfit nevelnek és dolgoznak fel a csütörtökön átadott üzemben, ami minőségi fordulópontot jelent majd az ország mezőgazdaságában.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?