2024. szeptember 21. szombat Máté, Mirella

Melyik lesz az Év Hala? Itt szavazhat!

agrarszektor.hu
Szavazás kezdődött a 2020-as év haláról. A Magyar Haltani Társaság most is három őshonos fajt állított jelöltként, melyek közül kettő fogható, egy védett.

Már csak néhány napig jelentkezhet a Portfolio agrárdíjaira!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 22-ig!

Az egyik jelölt az álló- és lassú folyású vizeket kedvelő csuka, melyre főként a vízi növényzetben gazdag vizekben lehet számítani, hiszen lesből támadó ragadozóként itt talál magának megfelelő rejtekhelyet, ahonnan áldozatára ronthat. Hatalmas szájáról és egészen hátul elhelyezkedő hátúszójáról könnyen felismerhető.

A másik jelölt, a szintén ragadozó süllő ugyancsak széles körben elterjedt, de érzékeny faj. Jelentős állományai élnek közepes és nagyobb folyóinkban és tavainkban, de az iszapos medrű, oldott oxigénben szegény vizeket nem kedveli. Jellegzetessége a két hátúszó, a többnyire elmosódó, sötét harántsávokba rendeződő mintázat, valamint a nagy, szem alá benyúló száj, amelyben a többi közül kiemelkedő ebfogak is vannak.

A harmadik jelölt az erősebb áramlású, oxigéndús vizeket kedvelő német bucó. Ez a hal bennszülött faja a Duna vízrendszerének. Itt alakult ki, és ma is csupán a Dunában és a Vardarban, valamint ezek mellékfolyóinak vízrendszerében él, ezért fokozott védelmet élvez. Nagyon nyúlánk, áramvonalas teste lehetővé teszi, hogy sodrással szemben, a mederfenékhez lapulva a görgetett hordalékból is kiválogassa a táplálékul szolgáló gerinctelen állatokat.


A szavazatokat 2019. december 31-én déli 12 óráig várják a haltani társaság honlapján, itt.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?