Megellett? Így jelezze ezt az anyatehén-tartási támogatáshoz!

Megellett? Így jelezze ezt az anyatehén-tartási támogatáshoz!

agrarszektor.hu
A 2019. évi egységeskérelem-felületen benyújtott termeléshez kötött anyatehéntartás-támogatás (uniós), valamint az átmeneti nemzeti anyatehéntartás-támogatás esetében a támogatási évet követő év január 30. napjáig be kell jelenteni minden érintett szaporítási eseményt - hívja fel a termelők figyelmét a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A két támogatási jogcímnél a támogatás elnyeréséhez a gazdálkodók kötelesek a szaporítási eseményekről adatot szolgáltatni a Nébih Termékenyítési Rendszerébe (TER). Ezt papíralapon vagy weben keresztül tudják megtenni. A portal.nebih.gov.hu/enar oldalon elérhetők a letölthető papíralapú bizonylatok (2201 Termékenyítési napló, 2204 Háremszerű és szabad pároztatás bejelentő lapja, 2210 Háremszerű és szabad pároztatás bejelentő és módosító lapja) és kitöltési útmutatóik.

Az embrió-átültetések bejelentését csak arra jogosult, a Nébih embrió alrendszeréhez hozzáféréssel rendelkező szakember tudja elvégezni, aki egyébként magát a tevékenységet is végezte. A szigorú számadású bizonylatnak minősülő termékenyítési jegyet a mesterséges termékenyítésekről az inszeminátorok állítják ki, akik az Állattenyésztési Teljesítményvizsgáló Kft.-től szerzik be a sorszámozott tömböket. Papíralapon az alábbi címre kell a bizonylatokat beküldeni: NÉBIH-ENAR, 1537 Budapest, Pf. 397. Segítséget a gazdálkodók az enarufsz@nebih.gov.hu E-mail címen, vagy a 06-1-336-9050 telefonszámon kérhetnek.

A NAK minden gazdálkodó számára javasolja a Nébih webes bizonylatrögzítő felületének használatát, amelyet az ügyfélkapun keresztül elektronikusan lehet elérni a portal.nebih.gov.hu oldalról indulva. Erről itt talál részletes leírást.

Forrás: NAK/Németh Csaba

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?