Tizedik alkalommal rendezték meg a Halászati-Horgászati Szakember Találkozót Gödöllőn

Tizedik alkalommal rendezték meg a Halászati-Horgászati Szakember Találkozót Gödöllőn

agrarszektor.hu
2020. január 30-31-én immáron tizedik alkalommal rendezte meg a Szent István Egyetem Halgazdálkodási Tanszéke a Gödöllői Halászati-Horgászati Szakember Találkozót, közel kétszáz résztvevővel.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az eseményt köszöntő Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára elmondta, a halfogyasztás növelése az egészséges táplálkozás egyik feltétele, de a halgazdálkodók számára az a kulcskérdés, hogy hogyan lehet ebből a tevékenységből megélni. A piacfejlesztést egyaránt szolgálta a halhús általános forgalmi adójának 27%-ról 5%-ra történt csökkentése, a fogyasztást ösztönző kampányok, az érintett szakmák összefogása és az ágazat idei közel 16 milliárd forintos támogatása. A minisztérium a jövőben is következetes, a szakma érdekeit képviselő munkát vállal hazánk európai jelentőségű édesvízi halgazdálkodásának fejlesztése érdekében.

Március 3-án rendezi meg Agrárium 2020 című évindító konferenciáját Kecskeméten a Portfolio Csoport. Az esemény napirendjére tűzi azokat a legfontosabb idei támogatási, jogszabályi, piaci, jövedelmezőségi és innovációs változásokat, amelyek ismeretére az agrárgazdaság szereplőinek feltétlenül szükségük lehet az eredményes gazdálkodáshoz. A konferencia a gyakorlatias szempontokat figyelembe véve ad választ a gazdasági döntéseknél felmerülő fontos kérdésekre. Ha tájékozott akar lenni az új évben, ne hagyja ki az Agrárium 2020 konferenciát március 3-án Kecskeméten!

A szakmai összefogást jelképezte, hogy a találkozón adta át dr. Németh István, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet elnöke és Szabó István, a Magyar Országos Horgász Szövetség elnöke a két szervezet agrártárca részére készített közös javaslatát a Halászati Operatív Program 2021-2027 közötti időszakra vonatkozó intézkedéseire és forrásfelosztására.

A gödöllői halgazdálkodási oktatásért és kutatásért alapított díjban az idén dr. Ittzés István termelő részesült. Az elismerést dr. Urbányi Béla egyetemi tanár, a Halgazdálkodási Tanszék vezetője adta át. A kitüntetett, a kutatásokban is részt vevő szakember ezután a hagyományokat követve a tanszék legújabb, a találkozó alkalmából megjelent A tokalakúak biológiája és tenyésztése című könyvét ismertette.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?