Magasról tett a tiltásokra a tiszafüredi horgász: súlyos büntetésre számíthat

Magasról tett a tiltásokra a tiszafüredi horgász: súlyos büntetésre számíthat

agrarszektor.hu
Február elején buktatta le a halőr azt a tiszafüredi horgászt, amely szinte a létező összes tiltást figyelmen kívül hagyta. Az egy dolog, hogy nem engedélyezett eszközzel horgászott, de a fogott halakat sem írta bele a fogási naplóba, ráadásul ittasan is vezetett. A férfit előállították a kiskörei kapitányságon, és eljárást indítottak ellene.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Egy rutinellenőrzés során szúrta ki a halőr, hogy a látszólag szabálykövető horgász három folyami harcsát is "elfelejtett" beírni a fogási naplóba, ráadásul tiltott eszközzel horgászik - írja a Tisza-tavi Sporthorgász Kft.-re hivatkozva az Infostart. A február elsején ellenőrzött tiszafüredi horgász a vizsgálat kezdetén még készségesen felmutatta az aznapra érvényes állami horgászjegyét és területi jegyét, később viszont, alaposabban átnézve a csónakot előkerült egy zsák, belőle pedig a harcsák. A horgászbotot kitekertetve pedig az is kiderült, hogy célzottan külső akadásra törekedett az elkövető, ugyanis a gumihal fölé - a főzsinórba - fixen be volt kötve egy háromágú horog, amely meg is volt nyitva kicsit, hogy még könnyebben akadjon.

Március 3-án rendezi meg Agrárium 2020 című évindító konferenciáját Kecskeméten a Portfolio Csoport. Az esemény napirendjére tűzi azokat a legfontosabb idei támogatási, jogszabályi, piaci, jövedelmezőségi és innovációs változásokat, amelyek ismeretére az agrárgazdaság szereplőinek feltétlenül szükségük lehet az eredményes gazdálkodáshoz. A konferencia a gyakorlatias szempontokat figyelembe véve ad választ a gazdasági döntéseknél felmerülő fontos kérdésekre. Ha tájékozott akar lenni az új évben, ne hagyja ki az Agrárium 2020 konferenciát március 3-án Kecskeméten!

A halőr mind az eszközöket, mind a halakat elkobozta. És bejelentette azt is, hogy többek között tiltott módon történő halfogás miatt eljárást kezdeményez ellene. Ezen túlmenően gereblyézés bűncselekményének gyanúja miatt a kikötőbe visszakísérte a tiszafüredi férfit. Mire megérkeztek a kikötőbe, már a Kiskörei Vízirendészet munkatársai is megérkeztek, majd a bizonyíték rögzítése után előállították a férfit a kiskörei kapitányságon.

Végül nemcsak a tiltott eszközzel történő halfogásért, a külső akadással fogott hal megtartásáért, a fogási napló elmulasztott vezetéséért, a tilalmi időszakában megtartott halért, a hallopásért, az orvhalászat bűncselekményért indítottak eljárást a férfi ellen, hanem ittas vezetésért és a csónak kötelező tartozékainak hiányáért is. A Tisza-tó és a környező folyószakasz horgászvizeit kezelő cég pedig azt is közölte, hogy a horgász az eljárások végeredményétől függően arra is számíthat, hogy a Tisza-tavi területi jegy váltásától öt évre eltiltják.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?