Itt a bejelentés: fontos döntés született a madárinfluenza miatt Békés megyében

Itt a bejelentés: fontos döntés született a madárinfluenza miatt Békés megyében

agrarszektor.hu
A hatékony és határozott hatósági intézkedéseknek is köszönhetően május 15-e óta nem volt újabb madárinfluenza kitörés Békés megyében. A kedvező járványügyi eredmények alapján június 24-én Békés megye nagy részén a Nébih elrendelte a megfigyelési körzetek feloldását, így újra zavartalanul folyhatnak a belföldi és az unióba irányuló szállítások.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A legutolsó, május 15-ei Békés megyei kitörés óta az összes madárinfluenzával érintett gazdaságot fertőtlenítették a szakemberek - írja a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Amennyiben a járványügyi helyzet továbbra is kedvezően alakul, hamarosan a telepek újratelepítése is megkezdődhet. A korlátozott területek feloldásával, az uniós és hazai jogszabályokban előírt feltételek teljesítése alapján, Békés megyéből (három település kivételével) immár zavartalanul folyhatnak a belföldi és az unióba irányuló szállítások. 

Békéssámson, Kardoskút és Orosháza - a szomszédos megyék kitörései miatt - továbbra is megfigyelési körzetbe esik. E településeken a korlátozások feloldására leghamarabb július 9-én kerülhet sor.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?