Szerepcsere a vadászaton: komoly meglepetést okozott a szarvas a vajdasági férfinak

Szerepcsere a vadászaton: komoly meglepetést okozott a szarvas a vajdasági férfinak

agrarszektor.hu
Rendhagyó vadászkalandban volt része egy vajdasági vadásznak múlt vasárnap. Társaival a Bácskertes körüli mezőkön portyáztak, amikor váratlanul egy 300 kilogrammos szarvasba botlottak. Az állat, ahelyett, hogy menekülőre fogta volna, rárontott a vadászra, akinek az életét csak az mentette meg, hogy a puskáját keresztben maga elé tartotta. A szarvas végül menekülőre fogta, de azért szerzett magának "trófeát".

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A 38 éves bácskertesi vadásznak valószínűleg örökre az emlékezetébe égett október 18-a, amikor vadászat közben a bácskertesi mezőkben összefutott egy kapitális szarvassal, amely az agancsával leszerelte őt és elvitte a puskáját, írta meg a Délhír. A szemtanúk elmondása szerint a vadászcsoport a kukoricamezőkön keresztül haladt, amikor az egyik kollégájuk összefutott egy 300 kilogrammos kapitális szarvassal. A vadász, hogy védje magát, a puskáját keresztbe tette maga előtt, amelynek szíja belecsavarodott a szarvas agancsába.

A vadásztársaság tagjai szerint pillanatokon múlott minden, ha a megtámadott ember nem tartotta volna puskáját maga előtt keresztbe, a szarvas biztosan megölte volna őt. Ennek a teljesen reménytelen helyzetnek az eredménye végső soron mind a vadász, mind a szarvas számára mégis kedvező lett. A vadász is és a zsákmány is élve megúszták ezt a közeli találkozást, a szarvas sértetlenül távozott, és a férfi is csak könnyebb sérüléseket szerzett. Ugyanakkor a vadász elveszítette a 16-os kaliberű Monte Carlo sörétes vadászpuskáját, amit a szarvas elvitt magával.

A vadász azt mondta, a szarvas valószínűleg a kukoricaföldön aludt, amikor megzavarták. Hozzátette, meglepte őket az eset, a szarvasok ilyen esetben ugyanis általában csak felugranak és elszaladnak. Az állat nyomai alapján a szarvas Monostorszeg felé menekült, a nála lévő puskát egyelőre nem találták meg

A bácskertesi vadászegyesület illetékesei elmondták, hogy ilyen soha nem fordult elő korábban. Az egyesület emellett arra kérte a környékbelieket, hogy aki megtalálná az elveszett lőfegyvert, az haladéktalanul juttassa el hozzájuk azt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 14. 05:58