Döbbenet: ki nem találnád, milyen állat bukkant fel Nagy-Britanniában

Döbbenet: ki nem találnád, milyen állat bukkant fel Nagy-Britanniában

agrarszektor.hu
Bár a kengurufélék otthona Ausztráliában található, az egyik faj az elmúlt évtizedekben Nagy-Britanniában is terjedni kezdett.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Bennett-kenguru, azaz a vörösnyakú wallaby a leggyakrabban bemutatott kengurufaj, az állat több mint száz éve jelent meg a helyi állatkertekben és magángyűjteményekben. Idővel egyes példányokat ugyanakkor elengedtek, más egyedek pedig megszöktek, írta meg a 24.hu a The Conversation információi alapján.

Mostanra kiderült, hogy néhány kenguru képes volt alkalmazkodni a nagy-britanniai környezethez. A helyiek ugyanis mind a mai napig új észlelésekről számolnak be. Az állatok ugyan növényevők, és az emberekre nem jelentenek fenyegetést, egy új faj megjelenése mindig veszélyeztetheti a helyi élővilágot.

Anthony Caravaggi, a Dél-Walesi Egyetem munkatársa és kollégái két éve kezdték el gyűjteni az észlelésekről szóló adatokat, most pedig tanulmányban számolnak be az eredményekről. A csapat 2008 és 2018 között összesen 95 igazolt esetet talált, a legtöbb észlelés Anglia déli részén történt. A Londontól nyugatra fekvő Chiltern Hillsnél különösen sok egyedet láttak.

A Peak District Nemzeti Parkban korábban kialakult egy stabil populáció, ez azonban 2009-re kihalhatott. Azt nem tudni, hogy azóta létrejött-e újabb közösség, a jelek alapján azonban a kenguruk szaporodnak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?