Lenyúlta a vadász fegyverét a szarvas: most az egész rendőrség az állatot keresi

Lenyúlta a vadász fegyverét a szarvas: most az egész rendőrség az állatot keresi

MTI
Egy szarvasbikát keres a cseh rendőrség, miután az állat véletlenül elemelte egy vadász puskáját a múlt héten. Az eset az ország déli részén fekvő Ceské Budejovice környékén, Horní Planá település határában történt, ahol egy csapat vadász apróvad után kutatva fésülte át az erdőt.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A szarvast megijesztette egy kutya. Az állat felegyenesedett és a vadász felé rohant, elsuhant mellette és elszakította a férfi kabátjának bal ujját. A vadász bal vállán lógó, szerencsére töltetlen fegyvere rácsúszott a szarvas agancsára és az állattal együtt eltűnt

 - írta honlapján a regionális rendőrség.

December 3-án rendezi a Portfolio Csoport az Agrárszektor Konferenciát, amely idén egész napos, közel 10 órányi szakmai programot kínál online módon. Az eseményen két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg témával várjuk a résztvevőket. Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvénye egyedülálló módon nyújt átfogó információkat az agrárgazdaság helyzetéről, és ad prognózisokat a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről, emellett napirendre veszi a legfontosabb szabályozási változásokat is. A résztvevőknek lehetőségük lesz online élőben követni az egész napos konferenciát, szavazni tudnak, illetve lehetőségük lesz networkingre és kapcsolatépítésre is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

Nem sokkal később, nagyjából egy kilométerre az incidens helyszínétől egy másik vadász látta az állatot, amelynek még mindig az agancsán lógott a fegyver. A vadászok átkutatták az erdőt, ám nem találták meg a puskát. A rendőrség azóta is keresi a fegyvert.

EZ IS ÉRDEKELHET

Ahogy azt az Agrárszektor korábban megírta, nem ez volt az első ilyen eset az utóbbi hetekben. Októberben szintén rendhagyó vadászkalandban volt része egy vadásznak, aki társaival a Bácskertes körüli mezőkön portyázott, amikor váratlanul egy 300 kilogrammos szarvasba botlottak. Az állat, ahelyett, hogy menekülőre fogta volna, rárontott a vadászra, akinek az életét csak az mentette meg, hogy a puskáját keresztben maga elé tartotta. A szarvas végül menekülőre fogta, de azért szerzett magának "trófeát", az állat ugyanis a fegyverrel együtt meglógott. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?