Ilyet még nem láttál: hagyományőrző kutyaversenyt rendeznek az Ormánságban

Ilyet még nem láttál: hagyományőrző kutyaversenyt rendeznek az Ormánságban

MTI
A Baranya megyei Szaporcán, az Ős-Dráva Látogatóközpontban rendezik meg augusztus 14-én, szombaton a magyar pásztorkutyák terelőversenyét - közölte a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága az MTI-vel.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az intézmény közleményében azt írták, hogy az egész napos rendezvény keretében a magyar pásztorkutyák őshonos juhaink hajtásában, terelésében versengenek majd. Az ormánsági eseményen a látogatók a hagyományos pásztorviseleteket és eszközöket használat közben vehetik szemügyre és ismerhetik meg a pásztoréletet - olvasható az eseményt rendező Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kommünikéjében.

A rendezvényen az őshonos pásztorkutyák közül a mudik számára speciális kiállítást és tenyészszemlét is tartanak, így a fajta után érdeklődők a legszebb egyedekkel is találkozhatnak. Mint jelezték, a programok keretében mód nyílik a juhokat eddig még soha nem látott pásztorkutyák terelési képességének felmérésére is. A közönséget mindezek mellett íjászati és lovas bemutatóval, madár- és természetvédelmi előadással is várják.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?