Fontos megállapodás született: ez nagy segítség lehet a magyar baromfitartóknak

Fontos megállapodás született: ez nagy segítség lehet a magyar baromfitartóknak

agrarszektor.hu
Együttműködési megállapodást kötött a Baromfi Termék Tanács (BTT) és az Állatorvostudományi Egyetem a baromfitelepek járványvédelmi intézkedéseivel kapcsolatos stratégia kidolgozására, a baromfitelepek járványvédelmi helyzetének monitorozására és a graduális képzésben részt vevő állatorvostan-hallgatók baromfiállomány-egészségtani szakmai ismeretanyagának bővítéséért.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A magyar baromfi szektor legfontosabb szervezete az 1991-ben megalakult Baromfi Termék Tanács, amely a baromfitermékeket (tenyész- és szaporítóanyagot, vágóbaromfit, baromfihúst, tojást és az ebből készült továbbfeldolgozott áruféleségeket) termelő, feldolgozó és forgalmazó cégeket tömöríti - írja a BTT. A terméktanács tagjai közé tartoznak a baromfitenyésztést, szaporítást, keltetést, termelést és feldolgozást végző szervezetek, valamint a vágott és továbbfeldolgozott baromfi termékek kis- és nagykereskedelmi, továbbá export és import forgalmazását végző kereskedő cégek, vállalatok, szövetkezetek és ezek szakmai szövetségei.

A tavasz kiemelkedő agráreseménye: Agrárium Konferencia Kecskeméten

Április 6-án rendezi meg Kecskeméten a Portfolio Csoport tavaszi Agrárium 2022 konferenciáját, amely a gazdálkodási évet megalapozó, illetve megerősítő információkat nyújt a hazai agrárgazdaság szereplőinek. A rendezvény bemutatja és részletesen kifejti azokat a legfontosabb jogszabályi, támogatási, piaci, finanszírozási, innovációs és jövedelmezőségi változásokat, amelyek döntően befolyásolhatják az agrárvállalkozások tevékenységeit. A konferencia gyakorlati útmutatással és naprakész információkkal járul hozzá ahhoz, hogy az agrárgazdasági vállalkozások eredményes gazdasági döntéseket hozhassanak. A rendezvény valamennyi üzemméretű gazdálkodónak hasznos tájékoztatást nyújt a 2022-es évet érintő legjelentősebb agrárgazdasági változásokról. Ne hagyja ki az Agrárium 2022 Konferenciát április 6-án Kecskeméten!

Az Állatorvostudományi Egyetemmel létrejött együttműködés operatív szakmai felelőse az Állathigiéniai, Állomány-egészségtani Tanszék és Mobilklinika. Minden stratégiai feladatot e tanszék végez az ÁTE képviseletében. A komoly gazdasági haszonállat-állomány egészségügyi szakmai múltra visszatekintő tanszék az utóbbi években komoly kapcsolatrendszert épített ki és nemzetközileg is jegyzett minőségre emelte a baromfi állomány-egészségügyi tevékenységét. Nagy tapasztalattal rendelkezik, nemcsak a specifikus állomány-egészségügyi menedzsmentet illetően, de a nem specifikus betegségmegelőzési módok, így a járványvédelem területén is. A közös munka 2022 márciusától veszi kezdetét. A közös stratégiai feladatok az alábbiak:

EZ IS ÉRDEKELHET

  • A baromfitelepek járványvédelmi intézkedéseivel kapcsolatos stratégia kidolgozása, e témakörben egyéb szakmai kérdésekben történő aktív együttműködés.
  • A BTT által kifejlesztett és tavalyi év nyarától használatba helyezett Járványvédelmi Telepauditáló Rendszer folyamatos állatorvosi szakfelügyelete, a telepellenőrzésekbe való bekapcsolódás, továbbá a rendszer fejlesztésében való aktív közreműködés.
  • A járványvédelmi auditrendszerből származó adatok feldolgozásában, kiértékelésében való részvétel.

A megállapodás részét képezi továbbá a baromfitelepek auditálásából származó adatok alapján a járványmegelőzéssel kapcsolatos szakmai anyagok és tudományos cikkek publikálása, ezen túlmenően pedig a BTT-ÁTE konvenció a szakmai munkába az egyetem a graduális állatorvos képzésében résztvevő hallgatókat oktatási céllal bevonja.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 14. 05:58