Ez már nem játék: nem bírnak az utcákon kószáló vaddisznókkal a Balatonnál

Ez már nem játék: nem bírnak az utcákon kószáló vaddisznókkal a Balatonnál

agrarszektor.hu
A rendőrség szerint az elmúlt időszakban megszaporodtak a vadállatok a magyar tenger partján. A Veszprém megyei rendőrség már drónokkal figyelteti a vaddisznókat

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Veszprém megyei rendőrség Balatonalmádi környékén drónokat küldött fel, hogy megnézzék, mit művelnek a lakossági bejelentések szerint arra kószáló, balesetveszélyes helyzeteket is előidéző vaddisznók. Az állatokat jobbára a szabadon hagyott élelmiszerek, a zöldhulladék, a bozótos kertek vonzzák a telkek környékére, ahol el is tudnak bújni, akár családostul is - írta meg az Infostart. A drónos akcióról videó is készült.

<iframe width="640" height="426" src="https://www.youtube.com/embed/KF__mW-ytrg" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

A járási önkormányzat és helyi vadásztársaságok összefogtak, hogy az állatokat - befogásuk után - semleges területre vigyék. A HírBalaton.hu értesülései szerint Almádi és Káptalanfüred környékén is számtalan vadcsapást lehet látni, több vadállat a nádasban lelhetett ott menedékre.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 17. 12:14